Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem madende su baskını, madenciler göçük altında kaldı, karamadan maden faciası

        Fevzi ÇAKIR / HABERTÜRK

        HABERTÜRK, maden faciasının yaşandığı Ermenek’te halkın nabzını tuttu. Madenin ve ocakların, ilçenin istihdam kaynağı olduğunu belirten Ermenekliler, ocakların kapanması durumunda büyük sıkıntı yaşayacaklarını dile getirdi. “Maden çalışmaları biterse Ermenek de biter” diyen vatandaşlar, ocakların sıkı denetimlerle çalıştırılmaya devam etmesini istedi.

        İŞ BANKASI 18 MADENCININ BORÇLARINI SIFIRLADI

        Bu arada, Has Şekerler Madencilik’te çalışan işçilerin maaşlarını aldıkları İş Bankası’ndan sürpriz bir adım geldi. Banka, maden ocağında mahsur kalan 18 işçinin konut, araç ve ihtiyaç gibi 250 bin TL civarındaki kredi borçlarını sıfırladı. Banka, işçilerin sigorta priminin ailelere ödenmesine karar verdi.

        ‘Maden biterse Ermenek biter’

        Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bardak: Ermenek demek maden demek. Maden çalışmaları biterse Ermenek biter. Şu anda Ermenek ekonomisi durdu. Madenden kazanılan para girdisi olmazsa her şey biter. İşçi para kazanıp alışveriş yapmazsa ekonomi dönmez. Madenler kapanırsa Ermenek köye dönüşür

        ‘Tek ekonomik kaynak maden’

        Özel bir bankanın şube müdürü: İlçenin tek ekonomik kaynağı maden ocakları. Ocaklarda yaklaşık 1500 kişi çalışıyor. Dolaylı olarak 5-6 bin kişi bu ocaklardan geçimini sağlıyor. Ocaklar kapanırsa işsizlik artar . Kazanın meydana geldiği günden bu yana ilçede ekonomi durma noktasına geldi.

        ‘Madencilik kaderleri değil’

        Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen: Madenlerin kapatılması ilçe ekonomisine ciddi şekilde zarar verir. Buna karşılık iş sağlığı ve güvenliği ihmali olan tüm işletmeler, kamu işletmeleri dahil kapatılmalıdır. Bölge insanının kaderi madencilik değildir. Özellikle turizmle ilgili yeni çalışma alanları açmayı düşünüyoruz.

        MADENDEN ÇIKAN ÇAMUR DAĞ OLDU

        Ocaktan çıkarılan tahkimat, çamur ve kömürler adeta bir dağ oluşturdu. Molozların arasında ocaktaki tahkimata ait kalasların kırıldığı dikkati çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ