Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Beşir Atalay: Süreç sağlam zeminde, şeffaf yürümeye devam edecek Hükümet'ten çözüm sürecine ilişkin mesaj!

        HABERTURK.COM

        HDP Grup Başkanvekilleri'nin dün yaptıkları basın toplantısında verdikleri, "Çözüm süreci devam ediyor" mesajının ardından, bugün de AK Parti'den "Süreç devam ediyor" açıklaması geldi.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında "Kararlığımız sürüyor. Süreç daha sağlam zeminde, şeffaf yürümeye devam edecek. Güven kayması olursa sorunlar artar. Bu konularda tazelenme olduğunu görüyoruz ve bundan büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

        İşte Atalay'ın konuşmasından önemli satır başları;

        “KARARLIYIZ”

        Çözüm sürecindeki kararlığımız sürüyor. Çözüm süreci çalışmalarının devam etmesi yönünde iki taraflı irade beyanı var. Çözüm sürecinde kararlıyız, yol haritamız ve mutabakatımız tamam. Çözüm süreci ile güvenlik boşluğu oluşmaz, oluşmamalı.

        “YANLIŞ YAPIYORLAR”

        Çözüm süreci bir güvenlik zaafı getirmez bun mazeret olarak kullananlar yanlış yapıyorlar.Tekrar duyuruyorum. Kamu düzeni konusunda hassas olunmalı, kimse bahanelere sığınmasın.

        “YOL HARİTASININ İLK MADDESİ”

        Çözüm süreci yol haritasının ilk maddesidir. Bu sağlanmadan yol alınamaz. Süreç sağlam zeminde, şeffaf yürümeye devam edecek. Güven kayması olursa sorunlar artar. Bu konularda tazelenme olduğunu görüyoruz. Bundan büyük memnuniyet duyarız.

        DERSİM TARTIŞMASI

        Geçmişte zulüm varsa bunları bugün dile getiren AK Parti’dir. Cumhurbaşkanımız Başbakan’ken özür dilemiştir. Biz önce insan dedik.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ