Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da polise silahlı saldırı

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR

        Diyarbakır'da sokak kavgasına karışan şahısların peşine düşen polis ekiplerine silahlı saldırı yapıldı. Olayda 1 polis memuru yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren şühpeli ile birlikte kaçan kardeşinin yakalanmasına yönelik geniş çapta operasyon başlatıldı.

        Olay, akşam saatlerinde merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik 56. Sokakta yaşandı. Edinilen bilgilere göre, iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle silahlı kavga çıktı. Kavgaya müdahale eden asayiş ekipleri kavgaya karışan şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Bu sırada kaçan saldırganlardan biri tabanca ile polise ateş açtı. Saldırıda koltuk altına kurşun isabet eden polis memuru Ramazan Şakır yaralandı. Şakır, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırıldı.

        Polise yapılan saldırı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nü alarma geçirdi. Terörle Mücadele, Özel Harekat ve olay yeri inceleme ekipleri olay yerine sevk edildi. Saldırdıyı gerçekleştiren şüpheli ile birlikte kaçan kardeşinin yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldı. Şahısların eşkâlleri ve kaçış istikametleri telsiz ile ekiplere bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ