Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerginlik, CHP ve MHP'li vekiller Plan ve Bütçe Komisyonu'nu terk etti

        Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda CHP ve MHP'li milletvekillerine, "Eğer bizim olduğumuz kadar AK Parti kadar Güneydoğu'da CHP de MHP de olsaydı belki Güneydoğu'daki sorun bu dereceye gelmezdi" dedi. Bu sözler tartışmaya yol açtı ve CHP ile MHP'li milletvekilleri komisyon salonunu terk etti.

        TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesi görüşmelerinin sonunda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Konuşmasında Bakan Yılmaz, CHP ve MHP'yi eleştirerek, "Bizim diğer partiler gibi kolaylığımız yok. Şunu çok net söylüyorum. Eğer bizim olduğumuz kadar AK Parti kadar Güneydoğu'da, CHP de MHP de olsaydı belki Güneydoğu'daki sorun bu dereceye gelmezdi. Kesinlikle gelmezdi. Çok net söylüyorum. Bir partinin orada teşkilatını kurması için hükümetten izin almasına gerek yok. Siz oraları boşalttığınız için orası iki partiye kaldı. İsteriz ki siz de olun. Siz olsaydınız orada bizim bu işlerimiz daha kolay olurdu" dedi.

        Bu sözlere CHP ve MHP'li milletvekilleri tepki gösterdi. Ardından da iki partinin milletvekilleri komisyon salonunu terk etti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ