Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 5 çocuklu seri damat tahliye oldu Sahte kimlikle evlenen 28 yaşındaki Ahmet Çiftçi tahliye oldu

        Neşet KARADAĞ/ HABERTÜRK

        Tıbbi malzeme satan bir şirkette çalışan Ahmet Çiftçi, şeker ölçüm cihazı satmak için geçen yıl gittiği eczanede çalışan H.T.'ye aşık oldu. Çiftçi iddiaya göre, sevgilisine bekar olduğunu söyleyip kendisini İsmail Taş olarak tanıtttı. 4 ay süren arkadaşlık sonucu evlenmeye karar verdiler. Çiftçi, arkadaşı Taş'ın nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp H.T. ile 15 Ocak 2014'da düğün yaparak evlendi.

        'EVLİ OLDUĞUMU BİLİYORDU'

        Eşinin evli ve 5 çocuk babası olduğunu ve başkasının nüfus cüzdanında sahtecilik yapıp kendisi ile evlendiğini öğrenen H.T.'nin şikayeti üzerine yakalanıp tutuklanan Çiftçi'nin Adana 19.Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davasına devam edildi.

        'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 5 yıla kadar hapsi istenen Çiftçi, H.T.'nin kendisinin evli ve 5 çocuklu olduğunu bildiğini iddia ederek, "H.ile Facebook'ta tanıştık. Adımın Ahmet olarak bildiğine dair bana gönderdiği mesajlar var. Evlenmek istiyorduk. Ancak evli olduğum için ailesinin bana karşı çıkacağını söylüyordu. Böyle bir yola başvurmamızı kendi istedi. Ortak karar gereği arkadaşım İsmail Taş'ın kimliğini nikah işlemleri için kullandım" dedi.

        Geçtiğimiz ay sahte evlilikten bir kız çocuğu dünyaya getiren H.T.'nin, "Hamileliğimin 3. ayında bana gerçek isminin Ahmet olduğunu itiraf etmişti" demesi mahkemede şok etkisi yarattı. H.T., "Gerçek İsmail Taş beni temmuz ayında arayıp kendisi ile evli göründüğümü söyledi. Evli ve 5 çocuklu olduğunu benden gizledi. Sanığı İsmail Taş olarak tanıdım. Evlendikten sonra borcu olduğunu bahane edip, benden para istiyordu. Bu yüzden aramızda sorunlar başlamıştı. Bu adam beni kandırdı, cezalandırılsın" diyerek şikayetçi oldu.

        KENDİNİ YETİM OLARAK TANITTI

        H.T.'yi istemeye giden Ahmet Çiftçi'nin anne ve baba olarak tanıttığı Üveyş B. ile Ali B.de tanık olarak dinlendi. Karı-koca, "Oğlumuzun patronunun arkadaşıymış. Bize yetim olduğunu söyledi. Biz de aile büyüğü olarak gidip kız istedik. İsmini bile bilmiyorduk"dedi.

        Mahkeme savcısı, davayla ilgili mütalaasını bildirdi. Savcı, sanığın iddianamedeki gibi 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatı, esas hakkındaki savunma yapmak için süre istedi. Hakim, delil durumu, sanığın yattığı hapis süresini de göz önünde bulundurarak Ahmet Çiftçi'nin tahliyesine karar verip, duruşmayı karar için erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ