Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Gezi Davası'nın ikinci duruşması görüldü, Dolmabahçe Bezm-ialem Valide Sultan Camii'si güvenlik görevlisi: Bira şişesi gördüm

        Serdar KULAKSIZ – İSTANBUL

        Gezi Parkı eylemleri nedeniyle aralarındaDolmabahçeBezm-ialem Valide SultanCamii'nde yaralılara tıbbi yardımda bulunan asistan doktorlar Sercan Yüksel ve Erenç Yasemin Dokudan'ın da bulunduğu 255 kişi hakkında açılan davada tanık olarak dinlenen caminin güvenlik görevlisi Naif Uçar, "İçeride sigara içeni gördüm. Çıkmasını söyledim. Çıkmayınca doktor gibi birine söyledim. Gidip uyardı o kişiyi dışarı çıkardı. Yüzde 10'u sarhoştu. Ama bira kutusunu gördüm. Büzülmüş şekildeki bira kutusunu atanı görmedim" dedi.

        İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 255 sanıklı Gezi Parkı Davası'na aralarında doktorlar Yasemin Erenç Dokudan ve Sercan Yüksel'in de bulunduğu 39 tutuksuz sanık katıldı.

        Duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez ve Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Danışma Kurulu Sekreteri Ayşe Mücella Yapıcı, Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey üyesi Prof. Dr. Osman Öztürk de izledi.

        YÜZDE 10'U SARHOŞTU

        Tanık olarak dinlenen ve olaylar sırasında yaralıların tedavi edildiğiDolmabahçeBezm-iAlemValide SultanCamii'nin güvenlik görevlisi olan Naif Uçar, şöyle konuştu:

        "Akşam namazından sonra caddede kalabalık toplandı.Camiinin imami Halil Necipoğlu kalabalık olunca ‘camiyi kapat' dedi. Kapattım. Kapatmadan önce de içerde bulunan birkaç insanı da dışarı çıkardım. Sonra kalabalık gittikçe çoğaldı. Kalabalık caminin demirlerini söktü. Levazım kapısındaki brandaları aldıklarını gördüm. Ancak kalabalığın içinden bunları görsem tanımam. Alınan bu malzemelerle Kabataş tramvay durağının önünde set kurdular. Kalabalığın sayısı 2-3 bin kişiydi. Belki daha fazlaydı. Eylemciler geldi. 15-20 kişilerdi. Bunlar caminin kapısını zorladılar. Kapı hafif açılınca imam ‘kapıyı aç' dedi. Ben de açtım. İçeri girdiler. Önce ayakkabılarını çıkardılar. Sonra yaralılar gelmeye başlayınca çıkarmamaya başladılar. Camiyi bölümlere ayırmaya başladılar. Örneğin eczane gibi ayakkabı koyulan rafları bölümlere ayırdıktan sonra içine ilaç koydular. İçeride sigara içeni gördüm. Çıkmasını söyledim. Çıkmayınca doktor gibi birine söyledim. Gidip uyardı o kişiyi dışarı çıkardı. Yüzde 10'u sarhoştu."

        BİRA KUTUSUNU GÖRDÜM

        Hakim'in "Cami içinde bira içen oldu mu?" sorusunu ise Uçar, "Camiinin tümüne hakim değilim. Ama bira kutusunu gördüm. Büzülmüş şekildeki bira kutusunu atanı görmedim.Camiiden herkes boşalınca gördüm. Ekmek arası balık yemişler içeride. Caminin her tarafı ilaçtı. Cami kullanılmaz haldeydi. Caminin dış kameralarını kırmışlar" şeklinde yanıtladı.

        ŞİKAYETÇİ OLMADI

        Sanıkların sorgularının ardından müşteki sıfatı ile dinlenen polis memuru Fuat Yıldız, "Olay günüDolmabahçeBaşbakanlık Çalışma Ofisi'nin etrafında tedbir amaçlı görev yaptım. Görev yaptığım süre içerisinde kişisel, manevi değerler açısından bir fiille karşılaşmadım. Bana yönelik salonda bulunan şahıslardan suç unsuru teşkil eden bir olay olmamıştır. Bu nedenle şikayetçi değilim" diye konuştu.

        BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

        Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde yapılan basın açıklamasında konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez ise "Hekim hastasını hastanede ve illaki muayenehanesinde beklemez. Hastanın muhtaç olduğu, yaralandığı anda o yere gider ve onu tedavi eder" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ