Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Kuşadası İlçe Kongresi'nde konuştu

        AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Bütün Türkiye'nin etrafı yangınlarla çevrili yanarken, dünyada büyük ekonomik kriz varken, siyasi, ekonomik istikrar abidesi olduysak bunların hepsi AK Parti hükümeti zamanında oldu" dedi.

        AK Parti Kuşadası İlçe Kongresi, Kuşadası Ticaret Odası'nda yapıldı. Mevcut başkan Ali Kara'nın tek listeyle aday olduğu kongrede, divan heyetine Zafer Üstün'ün de listesinin bildirilmesi üzerine AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Sadık Atay, kongrelere tek adayla gidilmesini arzu ettiklerini, Türkiye'nin 2023 hedefine giderken genel merkezin talimatının dışında hareket edilmemesini istedi.

        AK Parti Genel Merkezi'ndeki aday belirleme sürecine 5 aday adayıyla gittiklerini, 4 kişinin Ali Kara'nın başkanlığında görüş bildirdiğini ifade eden Atay, konuşma sırasında bazı kişilerin sözlü sataşmada bulunması üzerine, "Bunu diyenler, 'Belediye meclis üyesi, ilçe başkanı olamadık yakın gemileri' diyor. Burada bu süreç tamamlanmıştır. Bu vakitten sonra Kuşadası birlik, beraberliğe mi hizmet edecek yoksa ayrışmaya mı destek verecek? Kuşadası bugün siyasi tarihine bir leke düşürmemelidir. Kuşadası bugün istişare sonucunda çıkan karara evet demelidir" diye konuştu.

        AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Aydın'a gelirken heyecan içerisinde olduğunu, kendisine "Çok yorgun günler geçiriyorsun, orada enerji alırsın, döndüğünde de Türkiye'yi AB'ye sokarsın" denildiğini, heyecan yaşadığını, misafirperverliğin de gayet iyi olduğunu ancak böyle bir şeyin yaşanmasını istemediğini belirtti.

        Bozkır, şöyle konuştu:

        "Sizlerden biraz daha erken doğmuş bir abiniz olarak Türkiye'de birçok şeyi yaşadım. Osmanlı İmparatorluğu neden elimizden gitti, parçalara bölündük? Hep insanların, yönetimlerin bölündüğü noktada bunlar olmuştur. Türkiye ne zaman zayıflamıştır? Ya koalisyonlar olmuştur, ya askeri darbeler olmuştur ya da yine birbirimizi yediğimiz günler olmuştur. Son 12 senedir Türkiye'nin etrafı yangınlarla çevrili yanarken, dünyada büyük ekonomik kriz varken, Türkiye siyasi, ekonomik istikrar abidesi olduysa, herkesin gıpta, iftihar, takdir ettiği, kıskandığı bir Türkiye olduysak bunların hepsi AK Parti hükümeti zamanında oldu."

        Herşeyin bir adabının olduğunu, 40 sene bürokraside çalıştığını, doğru bildiği herşeyi söylediğini ifade eden Bakan Bozkır, kararı alacak kişilerin söylediğini yapmadığında gocunmadığını, bunu "karar merciinin bir hakkı" olarak düşündüğünü dile getirdi.

        AK Parti'de de kuralların olduğunu, partideki 3 dönem kuralına herkesin saygı gösterdiğini kaydeden Bozkır, Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasına geldiğini, AK Parti dönemlerinde bütün rakamların 3'e katlandığını vurguladı.

        Cumhuriyet tarihinde ilk kez halkın cumhurbaşkanını seçtiğini, partiyi kuran ve cumhurbaşkanlığı yapan Abdullah Gül'ün emaneti devrederken en ufak sıkıntının olmadığını belirten Bozkır, "Koskoca bir kongre yapıldı. Herkesin gönlünden cumhurbaşkanı, başbakanlık, bakanlık geçer ama kimseden çıt çıkmadı. Binlerce kişi kongreye katıldı bir karar alındı ve uygulandı. Bu geçiş dönemi herkesin gıptayla baktığı, herkesin güvendiği, itimat, iftihar ettiği bir geçiş dönemi oldu. Şimdi gerçekten burada gördüklerime üzüldüm. Burada bir hizmet davamız var" dedi.

        "BİZİ DİĞER PARTİLERDEN AYRI KILAN HEYECAN VE DAVAYA OLAN İNANÇ"

        Kendisinin İstanbul milletvekili olduğunu, İstanbul'da AK Parti üyesi 1 milyon 800 bin kişinin 3 ayda bir mutlaka ziyaret edildiğini, çeşitli çalışmalar yapıldığını anlatan Bakan Bozkır, şöyle devam etti:

        "Engelli bir çocuk varsa hanım kardeşlerimiz, teşkilat üyelerimiz evinden alıyor bazen havuza götürüyorlar bazen tedaviye. Diyaliz hastalarını götürüyorlar. Gazileri tedavi ettiriyorlar. Evinde çocuğu hasta 40 derece ateşte yatıyor, gelip bizimle kampanyalarda yürüyen kadınları biliyorum. Ayağı kırılmış söylemiyor, kampanyalarda dolaşıyor. İflas etmiş iflas ettiğini söylemiyor. Gelip AK Parti uğruna çalışıyor. Bizi diğer partilerden ayrı kılan bu heyecan ve davaya olan inanç. Yüzlerce kongreye katıldım ilk defa böyle bir şeye şahit oluyorum. Bütün arkadaşlarıma bakan olarak, abiniz olarak istirham ediyorum. Bunu burada bitirin. Buraya iki liste girmeyelim. Derdinizi gelin bana anlatın, herkese anlatın ama bu listeyi geri alın. Ben sizden bunu bekliyorum.

        "SİZİ TEHDİT ETMİYORUM AMA..."

        Siyaset uzun bir yolculuktur. Siyasette bir gün bile önemlidir. Siyasette genç kardeşlerimizin önü açık. Bugün burada bu kararı benim sizlerden rica ettiğim gibi almadığınız takdirde ben sizi tehdit etmiyorum ama siyasi hayatınızda geleceğiniz olmaz. Siyasetin kendi kuralları vefa unsuru, saygı unsuru, birliktelik unsuru mekanizmaları işletir ve sizi bu siyasette geleceği olmayan kişiler haline getirir. Bugün alacağınız doğru kararda, sizi önümüzdeki dönemde yine bu partinin içinde, bu partinin savaşçıları olarak devam etmenize imkan sağlar."

        AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Ali Kara, konuşmasının ardından Bakan Bozkır'a hediye verdi.

        Bakan Bozkır, daha sonra AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay ve Aydın milletvekillerini kürsüye davet edip el ele tutuşup havaya kaldırdı.

        AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, daha sonra Kuşadası Kaymakamlığı'nı ziyaret etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ