Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Metrobüs bariyerleri parçaladı E-5'e çıktı, Kaza yapan metrobüs E-5'e çıktı, Metrobüs kaza yaptı

        Soner KOÇER / AA / DHA

        İstanbul E-5 Karayolu Merter mevkiinde Topkapı istikametine giden bir minibüs, metrobüs yoluna girerek metrobüsle kafa kafaya çarpıştı. Kontrolden çıkan metrobüs E-5 karayoluna çıktı. Kazada, metrobüse çarpan minibüsün sürücüsü Salih Doğan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

        Kazada metrobüse çarpan minibüs sürücüsü ve aynı araçta bulanan Rus iş adamı olduğu öğrenilen bir kişi ile metrobüs sürücüsü yaralandı. Metrobüs sürücüsünün ise sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

        Olay, saat 00.30 sıralarında E-5 Karayolu Merter Mevkii'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'ndan aldığı bir Rus iş adamının oteline transferini sağlayan 34 MTT 12 plakalı minibüs, Merter Migros önünde bariyerleri parçalayarak metrobüs yoluna girdi.

        Topkapı istikametine giden minibüs, Beylikdüzü istikametine giden 34 TP 2277 plakalı metrobüsle kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle metrobüs E-5 karayoluna çıktı. Bu sırada Edirne istikametine gitmekte olan araçlar da aniden yola çıkan metrobüse çarpmamak için ani fren nedeniyle çarpışan bazı otomobiller de küçük çapta hasarlar meydana geldi.

        112 Acil Servis ile itfaiye ekipler araçlarda sıkışan sürücüleri kurtardı. Yaralı sürücüler ile yolcular, Haseki Eğitim ve Araştırma ile Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma hastanelerinde tedavi altına alındı.

        Kazanın ardından durdurulan metrobüs seferleri nedeniyle Cevizlibağ ve Zeytinburnu duraklarında uzun metrobüs kuyrukları oluştu. Metrobüslerden inen vatandaşlar yollarına yürüyerek devam etmeye çalıştı.

        Kazaya karışan minibüs ile metrobüs vinçlerle bulundukları yerden kaldırılınca D-100 karayolu trafiğe açıldı. Durdurulan metrobüs seferlerine de tekrar başlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ