Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Önce Akdoğan, sonra İmralı HDP heyeti Yalçın Akdoğan ile görüşecek

        Esra YAZDIÇ DEMİR/ANKARA

        Kobani olaylarının ardından durma noktasına gelen çözüm süreci yeniden canlanıyor. HDP’li Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ile İdris Baluken’den oluşan ve İmralı’ya son ziyaretini 21 Ekim’de yapan HDP heyeti, bugün saat 13.00’te Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşecek. Görüşmeye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da katılacağı belirtiliyor. Bu görüşmenin ardından İmralı için vize almayı planlayan HDP heyeti, en geç hafta sonu adaya gitmeyi hedefliyor.

        TALEPLER MASADA

        Akdoğan ile HDP’liler arasındaki görüşmede karşılıklı talep ve beklentiler dile getirilecek. HDP heyeti, devlet yetkilileri ile Öcalan arasındaki temaslarda gelinen aşamayı Akdoğan’a soracak.

        Heyet, müzakere sürecinin bir an önce başlaması gerektiğini dile getirecek, İmralı’ya akil insanlardan oluşan bir heyetin gitmesine olumlu baktığını vurgulayacak. Hükümet kanadı ise kamu düzeni konusundaki hassasiyetini aktaracak.

        Çözüm sürecine ilişkin bir yol haritası taslağı olduğunu vurgulayan İmralı heyeti, Abdullah Öcalan’ın bu taslak hakkındaki görüşünü bilmediklerini söyledi. Heyet, tek taraflı bir yol haritası üzerinde anlaşılmış izlenimi verildiğini; ancak böyle bir algının doğru olmadığını belirtiliyor.

        İMRALI’YA GİDİŞ TARİHİ

        22-23 KASIM HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, görüşmede İmralı’ya gidiş tarihinin belirleneceğini ifade ederek, “İmralı ziyareti tahmini olarak önümüzdeki hafta 22-23 Kasım gibi görünüyor” dedi. Buldan, silah bırakılmasıyla ilgili ise “Sayın Öcalan ile son görüşmemizde bu telaffuz edildi. Adımlar karşılıklı olarak atılırsa ve bir düzene girilirse muhtemelen mart veya nisan ayı gibi bir çağrı yapılabilir. Ama her şey atılacak olan adımlara bağlıdır” diye konuştu.

        Akdoğan Davutoğlu’nu bilgilendirecek

        Bugün HDP heyeti ile yapacağı görüşmeyi önce telefonla Davutoğlu’na aktaracak olan Akdoğan’ın, çarşamba sabahı Davutoğlu ile bir araya geleceği belirtiliyor. HDP heyetinin taleplerinin ve sürecin işleyişinin Başbakan’a aktarılmasının ardından HDP’lilerin İmralı’ya gidiş tarihi netleşecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ