Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gizem'in katil zanlısı: Gizem'i Kürt Kerim çetesi öldürdü Süleyman Akdeniz'in Manisa'da yargılanmasına başlandı

        Ahmet ÜNSAL/HABERTÜRK

        Önceki ifadelerinde suçlamayı kabul eden sanık Akdeniz, mahkemede ise olayı 'Kürt Kerim çetesi'nin yaptığını ve suçu üzerine attıklarını savundu. Akdeniz, çete üyelerinin ailesine zarar verecekleri tehdidiyle Gizem'i elini ayaklarını bağlayıp bavula koyarak bu kişilere götürdüğünü, kendisinin cinayet ve tecavüzle ilgisi olmadığını öne sürdü.

        "KÜRT KERİM ÖRGÜTÜ BENİ TEHDİT ETTİ"

        Adana'da 7 ay önce akrabası 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'i tecavüz ettikten sonra bıçaklayıp yakarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Süleyman Akdeniz'in yargılanmasına davanın güvenlik nedeniyle alındığı Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmayı öldürülen Gizem'in amcaları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de izledi. Daha önceki ifadelerinde olayı kabul eden sanık Akdeniz'in cezaevi savcısına verdiği 9 sayfalık yeni ifade mahkemede okundu. Akdeniz, ifadesinde Adana'daki bir suç örgütünün işlediğini ve üzerine atmaya çalıştıklarını savundu. Hakimin ilk ifadesinden farklı bir ifade vermesini sorması üzerine Akdeniz, "Olayı önce kabul ettim. Çünkü Adana'da 'Kürt Kerim' olarak bilinen bir örgüt beni tehdit etti. Eğer dediklerini yapmazsan annemi ve babamı öldüreceklerini söyledi. Ben ilk ifademde bunları söylemedim. Burada vereceğim ifadenin de gizli kalacağını sanıyordum" dedi.

        "GİZEM'İ BAVULA SOKTUM"

        'Kürt Kerim'in adamlarının kendisini arayıp Gizem'i kaçırmasını istediklerini öne süren Akdeniz, ifadesinde şunları söyledi:

        "Neden benden böyle bir şey istiyorsunuz?' dediğimde 'Gizem'in babasıyla alacak paramız var, onun için kızını kaçırarak onu tehdit edeceğiz' dediler. Gizem'i etkisiz hale getirmemi, daha sonra beni arayacaklarını söylediler. Gizem'i eve götürdüm, ellerini ve kollarını bağlayarak bavula koydum. Sonra onları aradım. Bana bir yer tarif ettiler. Gelirken benzin almamı söylediler. Gizem'i bavulun içinde arka koltuğa bıraktım. Adamlar bana yol tarif ederken telefonumla adamın konuşmalarını kayıt altına aldım. Sonra ormanlık bir alana geldik. Neden buraya geldiğimizi anlayamadım. Aralarından birini tanıyordum. Adı Metin'di yanıma geldi benzini sordu. Sonra arkasından 5 kişi daha geldi ve Gizem'i aldılar. Gizem'in her yerine dokunuyorlardı. Niyetlerinin kötü olduklarını anlayınca bağırmaya başladım. Gizem'i biraz uzakta bir yere götürdüler. Yanıma gelip çocuğu yaktıklarını söylediler. Bütün suçları kabul etmem gerektiğini eğer etmezsem aileme zarar vereceklerini söylediler. 'Senin o aile ile sorunların var. Olayı senin üzerine yıkarsak kimse şüphelenmez' dediler. Ben de her şeyi kabul edeceğimi, ama tecavüzü asla kabul etmeyeceğimi söyledim. Daha sonra telefonumu aldılar ve kaydettiğim ses kaydını silip bana vurdular."

        "TECAVÜZ ETMEK İĞRENÇ BİR ŞEY"

        Akdeniz, çetenin kendisini ikna etmek için yüzü kan içindeki sarışın bir kadını yanına getirip tabancayla vurduklarını öne sürdü. Akdeniz, Kürt Kerim'in tecavüzün kendisinin yaptığına dair kanıtlar bırakmak istediğini anlatarak, "Bir tane prezervatif alıp eve bırakmamı, sonrasında evdeki bir elbisenin üstüne boşalmamı istediler. Böylelikle suçun benim üstüme kalmamı sağlayacaklardı. Hala anlayamıyorum Kürt Kerim benim Gizem'in ailesi ile olan sıkıntımı nereden biliyor? Olayda bilmediğim bir başka kişi daha var. Bir küçük kıza tecavüz etmek iğrenç bir şey" dedi. Hakimin "Olayda senin dışında herhangi bir delil bulunmadı. Bunu nasıl izah edeceksin?" sorusuna ise Akdeniz, "Ben suçuna razıyım" şeklinde cevap verdi.

        AMCALARI: "YALAN SÖYLÜYOR GİZEM'İ O ÖLDÜRDÜ"

        Akdeniz, konuşmasına devam ederken Gizem'in amcaları "Yalan söylüyor Gizem'i o öldürdü" diye bağırdılar. Mahkeme, Adli Tıp'tan cinsel istismar raporunun beklenmesi için duruşmayı 13 Şubat 2015 tarihine erteledi.

        Süleyman Akdeniz hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 33 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ