Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 9 dil bilen profesör tuvalet temizliyor, Ülkesinde üniversitede öğretmenlik yapan Gineli Eskişehir'de tuvalet temizliyor

        Gine'den 7 yıl önce Türkiye'ye mülteci olarak gelen Fransızca profesörü 55 yaşındaki Osman Toureh, Eskişehir'de 5 yıldır cami tuvaletini temizleyerek geçimini sağlıyor.

        Kırmızıtoprak Mahallesi'ndeki Alem Camii'nin tuvaletinde asgari ücretle temizlikçilik yapan Osman Toureh, ülkesinde mafyanın etkin olduğunu bu nedenle 7 yıl önce kendisinin Gine'den ayrıldığını söyledi. Gine'deki Naser Üniversitesi'nde uzun süre Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde profesör olarak görev yaptığını anlatan Toureh'ın 9 dil bildiği öğrenildi. Toureh, Türkçe'yi de öğrenmeye çalıştığını söyledi.

        9 AYRI SPOR DALI

        Daha önce 9 ayrı spor dalıyla uğraştığını ifade eden Toureh bunların basketbol, judo, hentbol, aikido, boks, atletizm, futbol, voleybol ve kick boks olduğunu belirtti.

        Gine'den 7 yıl önce kendisinin tek başına Türkiye'ye geldiğini, eşi, annesi ve 5 çocuğunun ise Senegal'e gittiklerini söyleyen Osman Toureh, "Eşim geçen yıl Eskişehir'e geldi. Annem ve 5 çocuğum ise halen Senegal'de. Çocuklarım orada okula gidiyor. Annemi ve çocuklarımı da Türkiye'ye getirmek istiyorum" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ