Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu:Etyen Mahçupyan'ı kutladı Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın danışmanını kutladı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı'da konuştu

        Kemal Kılıçadroğlu, "Başbakan'ın danışmanı Etyen Mahçupyan yolsuzluktan rahatsız olan İslami bir kesim olduğunu söyledi. Peki bu kesim neden ses çıkarmıyor? Etyen Mahçupyan’ı yürekten kutluyorum. Son derece doğru bir şey söylüyor. Kul hakkı yemek en büyük günahtır. Toplumu uyandırmak zorundayız." dedi.

        İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

        'G20 zirvesinde yolsuzlukla mücadele en önemli konu olacak' diyor. Yolsuzluk toplumun bütün değer yargılarını tarumar eder. Devletin parası, vatandaşın parasıdır. Bu nedenle üzerine gitmek zorundayız. 2015'te G20'nin dönem başkanlığını Türkiye yapacak. Davutoğlu, 'yolsuzluğa karşı kapsamlı bir strateji ortaya koyacağız' diyor. Öyle yapacaksan önce evinin içine bakacaksın, AKP Genel Merkezi'ne bakacaksın.

        G20 Türkiye'de toplandığı zaman şöyle bir öneri getirebilirler; yolsuzluk nasıl kapatılır. Böyle bir öneri getirebilirler, kandırabilirler mi, hayır.

        OECD'nin raporunda, Türkiye'deki yolsuzluk ve kara para aklama konuları yer aldı. Bu bir ilktir ve beni vicdanen rahatsız ediyor. Sayın Davutoğlu başbakan olarak görev yapmak istiyorsa, yolsuzlukların üzerine gitmeli. Böyle yaparsa saygınlık kazanacak, başta ana muhalefet partisi olmak üzere.

        “OLAYLARI KAPATIRSAN O KOLTUĞU HAK ETMİYORSUN”

        Ama olayları kapatırsan bu koltuğu hak etmiyorsun. Yolsuzlukları kapatmak için böyle bir strateji geliştirirlerse, dini kullanacaksın, etnik kimliği, yaşam tarzını kullanacaksın diyecekler. Ama onlar bu tuzağa düşmez. O nedenle başbakan olarak otur adam gibi görevini yap.

        “YÜREKTEN KUTLUYORUM”

        Başbakan'ın danışmanı Etyen Mahçupyan yolsuzluktan rahatsız olan İslami bir kesim olduğunu söyledi. Peki bu kesim neden ses çıkarmıyor? Benim bu soruyu o vatandaşlarıma sorma hakkım var. Haksızlık karşısında duran dilsiz şeytansa bu role neden talip oluyorsun? Etyen Mahçupyan’ı yürekten kutluyorum. Son derece doğru bir şey söylüyor. Kul hakkı yemek en büyük günahtır. Toplumu uyandırmak zorundayız. Susmayacaksın. Yolsuzluk yapanlara saygı duymayız ama susanlara da saygı duymayız.

        “4 YIL İSTİYORUM”

        TÜİK işsizliğin çift haneli rakamlara ulaştığını açıkladı. İşsizlik son derece tehlikelidir. İşsiz kardeşlerime sesleniyorum. 12 yıldır yönetiyorlar, geldikleri nokta bu. 12 yıldır seni oyaladılar. Sana bir sözüm var CHP'ye sadece 4 yıl için yetki ver. 12 yıl istemiyoruz, bir iktidar dönemi istiyoruz. Devlet nasıl yönetilir göreceksin. Bu ülkede sorun olmayacak. 4 yılda bu ülkeye barışı ve huzuru getireceğim. Yeni, huzurlu bir Türkiye getireceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ