Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da şehit edilen Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun katil zanlılarından biri yakalandı

        Veysi İPEK / DİYARBAKIR

        Diyarbakır'da eşi ile birlikte semt pazarında alışveriş yaparken maskeli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu şehit edilen Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun katil zanlılarından Y.E.T, polis tarafından Muğla'nın Ortaca ilçesinde yakalandı.

        Diyarbakır'da 29 Ekim'de eşiyle birlikte pazarda alışveriş yaparken şehit edilen Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun cinayet şüphelisi 30 yaşındaki Y.E.T., Muğla'nın Ortaca ilçesinde yakalandı. Polis, 'yardım ve yataklık' suçlamasıyla türkü bar işletmecisi 50 yaşındaki C.A.'yı da gözaltına alırken, Y.E.T.'nin saldırıda kullanıldığı sanılan tabancanın da ele geçirildiği belirtildi.

        Eşiyle birlikte pazarda alışveriş yaparken arkasından yaklaşan maskeli saldırganlar tarafından başından vurularak şehit edilen Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun cinayet şüphelilerinden Y.E.T., bugün akşam saatlerinde yakalandı.

        Y.E.T.'nin Muğla'nın Ortaca ilçesinde Terzialiler Mahallesi'ndeki bir türkü barda saklandığı belirlenmesi üzerine İstihbarat, Terörle Mücadele ve Özel Harekat şubesine bağlı yaklaşık 70 polisin katıldığı bir operasyon düzenlendi. Operasyonda cinayet zanlısı Y.E.T. ve saklanmasına yardım ettiği ileri sürülen işyerinin işletmecisi C.A. gözaltına alındı.

        Astsubay Aydoğdu'nun şehit edilmesi sırasında kullanıldığı sanılan tabancının da ele geçirildiği belirtildi. İşyerindeki çelik kasa ile bilgisayara el konulduğu ifade edildi. Gözaltına alınan iki kişi ile ele geçirilen malzemeler, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        MUĞLA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

        Muğla Valisi Amir Çiçek, yaptığı açıklamada ihbar üzerine operasyon düzenlendiğini belirterek, "Bir kişiyi aldık ama bu kişinin gerçekten silahı kullanıp kullanmadığını Adana emniyeti takip ediyor" dedi.

        Kendilerinin ihbar üzerine kişiyi aldırdıklarını, şimdi bu kişinin Adana emniyetine gönderildiğini bildiren Çiçek, "Silahı o kullanmış mı kullanmamış mı, kesin bir şey söylememiz doğru değil. Zaten adli tahkikat yürütülecek. Doğrusu neyse ortaya çıkar" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ