Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması Erdoğan: Bu işi birileri kaşıyor Erdoğan'dan flaş açıklama

        Cumhurbaşkanı Erdoğan bedelli askerlikle ilgili soruya, "Şu anda da bunun artıları, eksileri var. Böyle bir dönemin içerisindeyiz. Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK'nin kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. Bu kanaat, TSK'nın da ihtiyacını göz ardı ederek değil, onu değerlendirmeye alarak böyle bir karar verilir. Ondan sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar." dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        “ÇÖZÜM SÜRECİ”

        Uygulama asıl olandır. 6-7 Ekim olaylarından sonra gelişmeler sözde değil özde olmalıdır. Silahsızlanma konusunda atılacak adımlar ülkemizin huzuru için, vatandaşlarımızın çözüm sürecinde beklentilerine cevap olarak önemli adım olacaktır. Bunu beklemek idealimizdir. Atılacak adımları hassasiyetle takip ediyoruz. Beklentimiz çözüm süreci bu istikamette devam etsin.

        "TAVSİYE ETTİĞİMİZ ADIMLARI ATMADILAR"

        Önce eğit donatla ilgili olarak şu ana kadar taraflar henüz kararlı bir adım atmış değil. Koalisyon güçleri içinde lokal bazı çalışmalar oluyor. Ama o lokal çalışmayı biz de yapıyoruz. Ama ideal olan yapılması gereken henüz yapılmış değil. Sadece eğit donatı konuşursak kendimizi aldatmış oluruz. Suriye’de bir defa hedefi rejim olan bir çalışmanın yürümesi lazım. Burada uçuş yasağından tutunuz güvenli bölgeye varıncaya kadar eğit donatla güçlendirilen adımların atılması lazım. Henüz bu konuda koalisyon güçleri kendilerine bizim de sorduğumuz ve tavsiye ettiğimiz bu adımları atmış değiller. Sadece bazı emareler ihtimaller var gibi bir süreci yaşıyoruz. Bu süreç gerçekleşmeden tabi Türkiye’nin buradaki tutumu şu anda nasılsa öyle devam edecektir. Bir diğer konu Irak açısındandır, yüzde 40’ı işgal altıdandır. Irak’ta da bu saydığım başlıklar uygulamaya girmedikçe sağlıklı bir netice almak mümkün olmayacaktır.

        BEDELLİ ASKERLİK

        Şu anda da bunun artıları, eksileri var. Böyle bir dönemin içerisindeyiz. Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK'nin kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. Bu kanaat, TSK'nın da ihtiyacını göz ardı ederek değil, onu değerlendirmeye alarak böyle bir karar verilir. Ondan sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar. Böyle kararı ne hükümet verdi ne de TSK’nın kanaati açıklandı, ne de bana kesin yansıyan bir konu değildir.

        BÖCEK İDDİANAMESİ

        Paralel devlet yapılanması olarak ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapının nerelere sızdığını, nerelerde ne tür faaliyetler gösterdiğini ki bunun Pensilvanya ayağının olmaması diye bir şey söz konusu değildir, kesinlikle Pensilvanya ile bağlantısı vardır. Bundan dolayı da bizler en son MGK basın bildirisinde bunu açıkladık. Şu anda Hükümetimiz de bu tavsiye kararı üzerinde çalışmasını yürütüyor. Onlarda kısa bir süre içerisinde nihai kararını açıklayacaklardır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ