Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Astsubay Aydoğdu'yu şehit eden silah bakın kime ait çıktı!

        Neşet KARADAĞ / HT GAZETE

        Astsubay Nejdet Aydoğdu’yu şehit eden tabancanın Adana’da yaşayan bir astsubayın evinden çalındığı ortaya çıktı. Silahın, polis kriminal laboratuvarında yapılan balistik incelemesinde, bir operasyon sırasında polise ateş açılması eyleminde de kullanıldığı belirlendi

        DIYARBAKIR’da alışveriş yaparken eşinin gözleri önünde şehit edilen 25 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun katil zanlısı olduğu iddiası ile Muğla’da yakalanan Yunus Emre T., Adana’ya götürülüp sorgulanmaya başlandı. Astsubayı şehit eden tabancanın Adana’daki bir astsubayın evinden çalındığı ve bu silahla bir operasyonda polise ateş açıldığı ortaya çıktı. Adana polisi, yaptığı soruşturma sonunda astsubayın şehit edilmesinde ve Adana’da polislere ateş açılmasında kullanılan bu tabancanın Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde Yunus Emre T.’de olduğunu saptadı. Muğla Emniyeti bu konuda bilgilendirildi. Yapılan operasyonla Yunus Emre T. gözaltına alındı.

        ADANA’DA SORGULANIYOR

        Zanlı, gece saat 03.30’da Adana’ya götürülüp polislere silahla ateş açılması ve tabancanın astsubayın evinden çalınmasıyla ilgili sorguya alındı. Sorgu sonunda Yunus Emre T.’nin adliyeye sevk edileceği ya da Astsubay Aydoğdu’nun şehit edilmesiyle ilgili olarak Diyarbakır’a gönderileceği ifade edildi. Zanlının, hem astsubayın şehit edilmesinde hem de Adana’da polise ateş açılmasında kanlı tabancayı kullanıp kullanmadığı ve tabancayı kimden aldığının araştırıldığı da belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ