Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Esenler'de polise saldırı iddiası Esenler'de polise saldırı iddiası Esenler'de 500 polisle operasyon

        İstanbul polisi olayın yaşandığı yere yakın bir noktada Esenler Karabayır mahallesinde çok geniş kapsamlı narkotik ve asayiş operasyonu yapıyordu.

        Atışalanı köprü altında yunus polislerine yönelik saldırı ihbarı üzerine İstanbul polisi alarma geçti.

        Olay yerinde bir polisin yaralı olduğu, olaya karışan biri kadın iki kişinin Bayrampaşa yakınlarında otomobillerini terkederek kaçtıkları bildiriliyor.

        Bazı görgü tanıklar olay yerinde art arda silah sesleri duyduğunu belirtirken bunun uygulamadan kaçan şüphelilere yönelik polisin silah kullanmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Olayın polise direkt bir saldırı değil içinde şüphelinin bulunduğu otomobilin polis uygulamasından kaçması sonrasında yaşandığı belirtiliyor.

        Atışalanı köprü altında yunus polislerine yönelik saldırı ihbarı yapıldı. İstanbul polisi, olayın yaşandığı yere yakın bir noktada Esenler Karabayır mahallesinde çok geniş kapsamlı Narkotik ve asayiş operasyonu yapıyordu. Saldırı ihbarı üzerine çoğu polis, o noktaya yöneldi.

        500 POLİSLE OPERASYON

        Esenler'de ise yaklaşık 500 polisin katılımıyla asayiş ve Narkotik suçlarına yönelik geniş çaplı operasyon gerçekleştiriliyor. Esenler'deki operasyon kapsamında baskın ve aramalar, Tuna Mahallesi merkezli olmak üzere ilçe genelinde yapılıyor.

        Asayiş Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde yürütülen operasyona, Çevik Kuvvet, Özel Harekat, Narkotik ve Güven Timleri şube müdürlüklerinin yanı sıra Yunus timleri ile Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor.

        Genel asayiş ve Narkotik suçlarına yönelik operasyonda yaklaşık 500 polis görev alıyor.

        Operasyon kapsamında çok sayıda ev ve iş yerinde detaylı aramalar yapıldığı öğrenildi. Baskın yapılan bölgelerde rutin asayiş denetimleri de gerçekleştiriliyor. Giriş-çıkışları kontrol altına alınan sokaklardaki kişilerin üst araması ve GBT sorgulaması yapılıyor. Araçlar da kontrolden geçiriliyor. Metruk binalar, Narkotik ve diğer suçlar açısından aranıyor.

        POLİS VE GAZETECİLERE TAŞLI SALDIRI

        Bu arada, Tuna Mahallesi'ndeki uygulamalar sırasında mahalleli bir grup, polisler ile gazetecilere taşlı saldırıda bulundu. İki gazeteci, taş isabet etmesi sonucu hafif yaralandı.

        Operasyonun sonuçlarının daha sonra açıklanacağı bildirildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ