Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rüya cinayeti sanığına mahkemeden ikinci şans Karısını boğarak öldürdü

        Sedef ŞENKAL DEMİR/ HABERTÜRK

        24 yaşındaki Cemal Delibaş ile 23 yaşındaki Öznur Delibaş, 24 Kasım 2011 tarihinde İstanbul Pendik’te dünya evine girmişti. Evliliklerinin 46’ıncı günüydü; Cemal Delibaş uykusundan uyandığında eşini yatakta ölü buldu. Bir eli genç kadının boğazındaydı. Eşinin boğazını sıkıp boynunu kırarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı.

        İfadesinde, hiçbir şey hatırlamadığını, bir tür uyku rahatsızlığı olan REM hastalığı bulunduğunu ve eşini rüyasında öldürmüş olabileceğini söyleyerek o geceyi şöyle anlattı: “Rüyamda beni kovalayan bir kişinin boğazına sarılmıştım. Uyandığımda eşimin ölmüş olduğunu gördüm. Bir elim eşimin boğazındaydı.” Cemal Delibaş hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Adli Tıp Kurumu, Delibaş’ın cezai ehliyetinin tam olduğunu belirtti.

        Dün karar çıkması beklenen davada sürpriz bir gelişme yaşandı. Delibaş’ın avukatı Suna Çalışkan, REM uykusu bozukluğu uzmanlarının bir listesini mahkemeye sunarak, müvekkilinin bu konuda uzman bir hekim tarafından muayene edilmesini istedi. Sanık Delibaş da “Ne olur bana inanın, bilinçli yapmadım” dedi. Mahkeme, Delibaş’ın bir uzman tarafından gözlem altına alınmasına ve yeni rapor hazırlanmasına karar verdi.

        REM nedir?

        REM uykusu bozukluğu olanlarda uykuda bağırma ve yanındakine saldırma görülebiliyor. Ama kişi yaptıklarını hatırlamıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ