Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Lüks tekneye fuhuş baskını, marinada fuhuş baskını

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        İstanbul'da fuhuş çetesinin peşine düşen polis, müşteri kılığında kiraladığı Marina'daki lüks bir yata "Bekarlığa veda partimiz var"diyerek 7 kadın istedi. Yata 7 Rus kadının gelmesinin ardından ise operasyon gerçekleştirildi. Polis operasyonu saniye saniye kayda aldı.

        YAT KİRALADI

        İstanbul Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği ekipleri, bir fuhuş çetesinin Rusya'dan getirilen kadınları müşterilere pazarladığı ihbarını alınca harekete geçti. Polis, çetenin kadın satıcısı liderinin 7 Rus kadını müşterilerine gönderdiğini tespit etti. Bunun üzerine bir marinada bağlı lüks bir yat kiralandı. Ardından çete lideri, müşteri gibi arandı ve kendilerini işadamı olarak tanıtan polisler, "Arkadaşımız evleniyor.Yatta bekarlığa veda partisi yapacağız. 7 kadın gönderebilir misiniz?" dedi. Pazarlıkta kadın başı bin dolara anlaşıldı. Verilen randevu saatinde kadınlar yata geldi. Polis bu sırada ise kamera kaydını başlattı.Mini etekli 7 Rus kadın kısa süre sonra müşterilerinin polisler olduğunu öğrendi.

        SINIRDIŞI EDİLDİLER

        Gözaltına alınan 7 kadın Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki eylemlerinin ardından sınır dışı edlirken Rus uyruklu kadın satıcısı O.T. ise son anda kaçmayı başardı. Polis kaçan çete liderinin peşine düştü.

        MARNA İŞLETMESİ: O TEKNE KAMUYA AİT, ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ

        Marina işletmesinden jet açıklama:

        Olayın medyada geniş yankı bulması üzerine operasyonun gerçekleştirildiği Marina'yı işleten kurumdan, konuyla ilgili jet açıklama geldi. Yapılan açıklama şöyle:

        Bazı internet sitelerinde 21 Kasım 2014 tarihinde yayınlanan ve marinamızının adının geçtiği haberlere ilişkin kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı duyulmuştur.Söz konusu haberlerde, emniyet birimlerinin, "X" marinada lüks bir tekneye fuhuş operasyonu düzenlediği, yabancı uyruklu 7 kadının gözaltına alındığı ve operasyonun polis kamerasına yansıdığından bahsedilmektedir.Özel güvenlik ekibimizin yaptığı incelemede, habere konu edildiği gibi müşterilerimize ait herhangi bir lüks tekneye operasyon gerçekleştirilmediği belirlenmiştir. Görüntülerde baskının yapıldığı yer olarak gösterilen tekne ise, marinamızda uzun süreden beri durmasına izin verilen kamu otoritesine ait bir teknedir.Araştırmaların devamında emniyet birimlerinin hayat kadınlarına yönelik gerçekleştirdikleri bir operasyonda bu tekneyi randevu adresi olarak kullandıkları öğrenilmiştir. Bu tekneye davet edilen bir grup kadın, tekneden çıkarken görüntülenerek bir operasyon gerçekleştirildiği izlenimi verilmek istenmiştir.Böyle bir operasyonda buluşma noktası olarak neden marinamızın seçildiğini ve bu senaryoya konu edildiğini anlamakta zorluk çekiyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ