Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa balıkesirde hırsızlık, mezarlıktaki taşları çaldılar, Mezar taşları üzerindeki pirinç yazıları çaldılar

        Nilgün KAYA / HABERTÜRK

        Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı arasında yaşandığı belirtilen olay, mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlarca Belediye Zabıta Amirliği'ne bildirildi.

        1992 yılında kaybettiği amcası Ahmet Gösterikli ve 1995 yılında kaybettiği yeğeni Murat Gösterikli'nin yan yana olan mezar taşlarında isimleri, doğum ve ölüm tarihlerinin söküldüğünü belirten İbrahim Gösterikli, "Ramazan Bayramında ziyaret ettiğimde yerinde olan pirinç yazıların sökülmüş olduğunu gördüm. Mezar taşları dik değil, öyle olsa belki zamanla sökülüp düşmüş olabilirdi, sağa sola düşmüş olabilirdi ama hepsi mi düşer? Mezar taşları yatık ve yazılar yok. Durumu sorunca mezarlıkta yaklaşık 70 mezar taşındaki yazıların çalındığı söylendi. Ayrıca mezarın yan tarafındaki mermer blok da sökülmüş yerdeydi, düzelttim. Yetkililerin bu durumla ilgilenmesini istiyorum. Mezarın eski haline getirilmesini de istiyorum" dedi.

        5 bin 841 mezarın bulunduğu, 6 terastan oluşan Ayvalık Mezarlığı'nda belediyenin iki görevlisinin 08.00-17.00 saatleri arasında çalıştığı, söz konusu hırsızlıkların akşam saatlerinde yapılmış olacağı düşünülüyor.

        ALIRKEN TANESİ 8-10 LİRA, SATILIRKEN HURDA FİYATINA

        Pirinç harflerin alınırken döküm olduğu için tanesinin 8-10 lira arasında fiyatlandırıldığı, satılırken ise hurda fiyatına kilosu 10 liradan satıldığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ