Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mehmet Ali Şahin'den Şahin'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun MİT açıklamasına yanıt

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "MİT" açıklamasına ilişkin, "Bazı kişiler, dikkati çekmek ve önemli şahıslar oldukları izlenimini vermek için genellikle takip edildiklerini, MİT tarafından izlendiklerini ileri sürer. Sayın Kılıçdaroğlu'nun da kamuoyunda dikkati çekecek başka konu bulamadığı için, böyle bir yola gittiğini düşünüyorum" dedi.

        Şahin, Kemal Kılıçdaroğlu"nun, "MİT'in içindeki bir kanatla beraber CHP içinde operasyon yapmaya çalışıyorlar" ifadesini değerlendirdi.

        Şahin, özellikle son yıllarda Türkiye'nin iç ve dış güvenliği konusunda çok önemli çalışmalar yapan, önemli başarılar elde eden MİT'in görevlerinin, kendi yasasında açık bir şekilde yazılı olduğunu belirtti. Şahin, Kılıçdaroğlu'nun ifade ettiği konunun, MİT'in görev alanına girmediğini ayrıca MİT'in bu tip işlerle de uğraşmadığını kaydetti.

        Bazı kişilerin, dikkati çekmek ve önemli şahıslar oldukları izlenimini vermek için genellikle takip edildiklerini, MİT tarafından izlendiklerini ileri sürdüklerini ifade eden Şahin, şunları söyledi:

        "Sayın Kılıçdaroğlu'nun da kamuoyunda dikkati çekecek başka konu bulamadığı için, böyle bir yola gittiğini düşünüyorum.

        Ama böyle bir açıklama yaparken, kendi arkadaşlarını da töhmet altında bırakmıştır. Partisinden ayrılarak ayrı bir parti kuran eski Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan MİT ile işbirlikçi olan bir kişi midir? Süheyl Batum... Şu anda disipline verilen Sayın Batum, MİT ile işbirliği yapan bir arkadaş mıdır? Kendisini yetersiz görüp kongrede karşısına çıkan Sayın Muharrem İnce, MİT ile işbirliği halinde olan bir kişi midir?

        Bu cümle böyle sonuçlar doğurur. Kendi arkadaşlarını, MİT ile işbirliği yapmakla itham ediyor. Hiç farkında değil ne yaptığının? Sayın Kılıçdaroğlu, bu açıklaması ile çok talihsiz bir beyanda bulunmuştur."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ