Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden İstanbul'da

        HABERTURK.COM - AJANSLAR

        Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi.

        Davutoğlu ile Biden görüşme öncesi ortak açıklama yaptı.Davutoğlu, "Ortaklaşa bölge krizlerini çözmeye çalışıyoruz" dedi. Biden ise "Askeri ortaklığımız çok güçlü, birbirimize güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

        Biden'ın "En son Başbakan’ı gördüğüm zaman kendisi Dışişleri Bakanı’ydı. Kendisi bir üst kademeye geçti ama ben hala Başkan Yardımcısıyım. Bu konuda kendisinden ders almalıyım” sözleri Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu güldürdü.

        Biden'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

        Hem dost hem de NATO müttefiki olan Türkiye'de bulunduğum için çok mutluyum. Türkiye ile her zaman çok iyi çalıştık, birbirimize çok güveniyoruz.

        ÇALIŞMA YEMEĞİ 2,5 SAAT SÜRDÜ

        Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in çalışma yemeği sona erdi. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde basına kapalı gerçekleşen çalışma yemeği, yaklaşık 2,5 saat sürdü.

        BIDEN EŞİ İLE UÇAKTAN EL ELE İNDİ

        ABD Başkan Yardımcısı Bakanı Joe Biden, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Atatürk Havalimanı'nda uçaktan eşi Jill ile el ele inen Biden'i Atatürk Havalimanı'nda Türk ve ABD'li yetkililer karşıladı.

        ABD yönetiminin iki numaralı ismi olan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, saat 20:20'de Kiev'den İstanbul'a geldi. Joe Biden'ı taşıyan uçağın Atatürk Havalimanı'na inişi öncesi Devlet Konukevi önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. ABD'nin iki numaralı ismi için alınan önlemler kapsamında Amerikalı güvenlikçiler, eğitimli köpekler eşliğinde Biden'ın uçağının iniş saatinden hemen önce Atatürk Havalimanı'nda Devlet Konukevi'ni ve yakınında yer alan araçları didik didik aradı.

        Biden'e eşlik eden konvoyda yer alacak tüm araçlar da sıkı bir kontrolden geçirdi.Çatılara özel harekat polisleri yerleştirilirken önce Biden'ın heyetinde yer alan uçak indi.

        Ardından da Biden'ı taşıyan uçak saat 20:20'de iniş yaptı. Eşi Jill ile uçaktan el ele inen Biden, basın mensuplarına el sallayarak selam verdi. Daha sonra Konukevi'nden çıkarak dışarıda bekleyen ABD'den getirilen özel yapım ciple havalimanından ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ