Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Deniz Gezmiş'in annesi toprağa verildi Mukaddes Gezmiş Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi

        Eray EROLLU / HABERTÜRK

        Mukaddes Gezmiş'in cenaze namazını son yerel seçimlerde de CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı olan İhsan Özkes kıldırdı. Cenaze törenine Mukaddes Gezmiş'in oğulluları Hamdi ve Bora, gelenleri, torunları diğer yakınları ile gazeteci yazar Can Dündar, eski CHP İstanbul İl Başkanı ve eski milletvekili Berhan Şimşek, CHP Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Şafak Pavey, Aykut Erdoğdu, Mustafa Balbay, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Kadıköy Beyediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Şişli Belediye Başkan Vekili Emir Sarıgül'ün de aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

        Taziyeleri kabul eden Deniz Gezmiş'in kardeşi Hamdi Gezmiş, "Cemal Süreyya'nın şiirindeki gibi ‘erken ölüm' diyelim" şeklinde konuştu.

        Hamdi Gezmiş "Yatağa bağımlı hale gelmişti. Birkaç gündür ayaklarında sorunlar başlamıştı. Doktorları getirip götürüyorduk. Huzur içinde yaşamını yitirdi" dedi. Mukaddes Gezmiş'in tabutu musalla taşından alınırken, avluda bulunan kalabalık alkışlarla aracına kadar uğurladı. Küçük bir grup da "Analar doğurur, faşitler öldürür" sloganı attı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ