Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Beyoğlu'nda "kadına yönelik şiddet" protestosu

        Tünel'de toplanan platform üyeleri, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla pankart açıp slogan attı.

        Gruptakiler, buradan slogan ve ıslıklar eşliğinde Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.

        Gruba destek veren CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, yaptığı açıklamada, yıllardır kadın cinayetlerinin durdurulması için yürüdüklerini anlatarak, buna rağmen cinayetlerin arttığını savundu.

        Toprak, şiddet gören ve koruma altında olan kadın sayısında artış yaşandığını ifade ederek, durumun artık "kadın kıyımı" haline geldiğini söyledi.

        Örgütlenmelerin çok önemli olduğunu ve meyvelerini vermeye başladığını kaydeden Toprak, hafta içi TBMM'de kadın cinayetlerini araştırmak ve önüne geçmek için bir araştırma komisyonu kurulacağını dile getirdi.

        Grup adına açıklama yapan Dilek İsmailoğlu da kadınların öldürülmemesi için bazı talepleri olduğunu aktararak, şunları söyledi:

        "6284 sayılı koruma kanunu etkin uygulanmalı, kadınların korunmasındaki tüm bürokratik engeller kaldırılmalı. Kadın katillerine indirimler uygulanmamalı, hafifletici sebepler aranmamalı, caydırıcı ceza verilmeli. Şiddet gören kadınlara, mali destek sağlanmalı. Kadınların korunması için bütçeden gerekli pay ayrılmalı. Kadınlara birçok hak tanıyan İstanbul Sözleşmesi'ni ilk imzalayan ülkeler arasında Türkiye de var. Bu yüzden kadınların hayatlarının lehine olan bu sözleşmenin uygulanması sağlanmalı."

        Gruptakiler, açıklamanın ardından eylemi sonlandırdı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ