Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Davutoğlu: Ocak ayında 15 bin yeni öğretmen ataması yapacağız Başbakan Davutoğlu 81 ilden 81 öğretmene hitap etti Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

        HABERTURK.COM

        Başbakanlık Yeni Bina'da, 81 ilden 81 öğretmene hitap eden Davutoğlu, "Ocak ayında emekli olacak öğretmenlerimizin de durumlarını göz önünde alarak 15 bin öğretmen atamasını yapacağız. Daha sonra ihtiyaca uygun yaz aylarında değerledirme yapacağız. Öğretmenler Günü hediyesi olarak bunu tevdi etmek istiyorum." dedi.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

        Bağıran bir hoca kadar çirkin bir görüntü yoktur. Öğrenci-öğretmen ilişkisi sınıfla sınırlı kaldığı zaman ruhunu kaybeder. Öğretmen-öğrenci ilişkisi sadece sınıfa, şehre, ülkeye değil tüm dümyaya aittir. İnsanoğlunun en eski, en tarihi, en onurlu mesleği öğretmenliktir. Herkes haddini bilse Türkiye’de 77 milyon öğrenci var. Öğretmenlerimiz şartlarını iyileştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Gerçek bir öğretmenin tatili olması gerektiğini düşünmüyorum. Yaz tatilinde öğrencisi ile ilişkisi kesilmiş olan öğretmen o öğrenci ile ilişki kuramamış demektir.

        "OCAK AYINDA 15 BİN ATAMA"

        24 saat gerekirse öğretmenlerimiz çalışacak. 7 gün yetmiyorsa 8 gün yaratacaklar. Bunu yaparsanız zamanınız bereketlenir. 2 Aralık’ta öğretmen strateji belgesini ilan edeceğiz. Sizlerin tecrübelerine dayanarak ilan edeceğiz. Ocak ayında emekli olacak öğretmenlerimizin de durumlarını göz önünde alarak 15 bin öğretmen atamasını yapacağız. Daha sonra ihtiyaca uygun yaz aylarında değerlendirme yapacağız. Öğretmenler günü hediyesi olarak bunu tevdi etmek istiyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ