Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balyoz davasında Ahmet Yavuz ve Kadir Sağdıç ifade verdi

        Serdar KULAKSIZ / İSTANBUL

        Balyoz davasında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ettiği' gerekçesiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile yeniden yargılanan emekli tümgeneral Ahmet Yavuz ile emekli Koramiral Kadir Sağdıç, "Orduya kumpas" iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında şikayetçi olarak ifade verdi.

        "GERÇEK HER GEÇEN GÜN AÇIĞA ÇIKTI"

        Savcı Gökalp Kökçü'ye verdiği ifadesinin ardından kısa bir açıklama yapan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, "Suçsuz ve masum insanları askeri vesayetle hesaplaşıyoruz adı altında mahkum ettiler ama gerçeğin gücü her şeyden üstündür, gerçek her geçen gün daha çok açığa çıktı ve kendisini kabul ettirdi" dedi.

        "KAMU DAVASI AÇILMASINI TALEP EDİYORUM"

        Yavuz savcılık ifadesinde ise, "Kumpas olarak nitelendirilen üretilmiş sahte dijital veriler esas alınarak yürütülen soruşturma ve kovuşturma aşamasına katılan tüm kolluk memur ve amirleri, gerçeğe aykırı rapor düzenleyen bilirkişiler, yargı görevini yürüten cumhuriyet savcıları, hakimler, ile sahte dijital belgeleri üreten ek dilekçemizde de yer alan şahıslardan şikayetçiyim. Yürütülecek soruşturma sonucunda haklarında kamu davası açılmasını talep ediyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ