Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Devlet Bahçeli'den Alevilerle ilgili flaş açıklamalar Bahçeli'den flaş açıklamalar

        HABERTURK.COM

        Alevilerin yararına olacak her teklife açık olduklarını söyleyen Bahçeli, sorunun çözümü noktasında Meclis'te grupları bulunan partilere teklifte bulundu.

        "İlk adımları atalım ve TBMM’de bu konuyu tamamıyla çözelim" diyen Bahçeli, önerilerini madde madde sıraladı.

        İşte Bahçeli'nin konuşmasından önemli satır başları;

        Başbakan Tunceli’ye gitmiştir ve tarihi gerçekleri çarpıtmıştır. Başbakan kutsal emanetlere kara çalmıştır. Bize göre Dersim isyanı ile ilgili ihanet kampanyası sonlandırılmalıdır. Hem Osmanlı hem Cumhuriyet devrinde isyana kalkışanlar bedel ödemişler ve cezalandırmışlardır.

        Eğer bugün 1937'de isyan etmiş bir hainden özür diliyorsanız biliniz ki çok yakında 1984'ten itibaren devlete, millete ve kutsal değerlerimize başkaldıran bir hainden de özür dileyeceksiniz demektir. Başbakan Tunceli’ye Erdoğan tarafından gönderilmiş ihanet sürecine psikolojik destek için görevlendirilmiştir.

        Davutoğlu ilk fırsatta Tunceli ismini Dersim olarak değiştirecek, kendi adını Ahmet Rıza olarak yenileyebilecektir. Başbakan’ın önüne geçen, engelleyen yoktur. Alevi kardeşlerimiz seslerini yükseltmeli Davutoğlu’nun tuzağına düşmemelidir.

        ÇÖZÜM SÜRECİ

        Biz uyarılarımızı yıllardır yaptık, muhataplarımızla paylaştık. Kürt sorunu olmadığını, terör sorunu olduğunu söyledik. MHP kimsenin etnik kaynağına merak salmamıştır. Bizim için esas olan birleşmek ve birleştirmektir. Kararımız kesindir, partimizin ayrılma, bölünme, ufalanma gibi arayışlarda bağı bağlantısı ve desteği olmayacaktır. Duruşumuz bellidir, ilkelerimiz nettir.

        ALEVİ TALEPLERİ

        Çağrıda bulunuyorum, Alevi kardeşlerimizi sevdiğinizi söylüyorsunuz. Sahibi olduğunuz demokrasi paketlerinin içine katmadan ilk adımları atalım ve TBMM’de bu konuyu tamamıyla çözelim. Bu kapsamda önerilerimiz şunlardan ibarettir.

        Aleviliğin nitelikli eğitim ve kadro ihtiyacını karşılayacak, Türkiye Alevilik Araştırmaları Merkezi kurulmalıdır. Bu merkez desteklenmeli ve özerk olmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı’nda din kültürü derslerinin müfredatına doğru objektif bilgiler dahil edilmelidir. Alevi- İslam inancı önderlerinden ilahiyatçılardan oluşan özel ihtisas komisyonu kurulmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı ortaya çıkacak külliyatın orijinallerine sadık kalarak yayınlanmalıdır. Alevi-İslam inancını da bünyesinde temsil edecek şekilde Diyanet'te radikal düzenlemeye gidilmelidir. Cemevi gerçeği ön yargılarına katılmadan, cami-cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden tam olarak kabul edilmelidir. Cemevlerine devlet yardım etmelidir.

        “TEKLİFTE BULUNUYORUZ, İŞBİRLİĞİ ÖNERİYORUZ"

        Biz Alevi kardeşlerimizin ihtiyaç ve taleplerine günü birlik siyasetin dışında yaklaşıyoruz. Meclis’te grupları bulunan bütün partilere bu sorunu çözmeleri noktasında teklifle bulunuyor ve işbirliği öneriyoruz. Bu konu kaşınacak bir tahrik alanı değil, bütün samimiyetimizle çözümlenmesini dilediğimiz gerçek milli kardeşlik projesidir. Konunun beklemeye tahammülü kalmamıştır. Sorumluluk herkesindir. MHP, Alevi kardeşlerimizin yararına olacak her teklifi değerlendirmeye açıktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ