Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Madencinin engelli ağabeyi: O benim ayaklarımdı Abdurrahman Cansu:O benim ayaklarımdı 8 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor

        Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında mahsur kalan ve halen arama çalışmaları süren 22 yaşındaki Ömer Cansu'nun bedensel engelli ağabeyi 25 yaşındaki Abdurrahman Cansu, ''Kardeşim beni evimizin önündeki yokuştan omzumdan destek vererek indirip çıkarıp egzersiz yaptırıyordu. O benim ayaklarımdı'' dedi.

        Başyayla İlçesi'ne bağlı Üzümlü Köyü'nde annesi, babası ve engelli ağabeyiyle aynı evde yaşayan Ömer Cansu'nun, oturdukları tek katlı evin toprak tavanından yağmur ve kar suyu akmaması için üstünü naylonla örtmeleri dikkat çekti.

        BALKON YAPARKEN DÜŞÜP ENGELLİ KALMIŞ

        Kardeşinin çalışacak başka bir iş bulamadığı ve maddi imkansızlıktan dolayı madende çalıştığını belirten ağabeyi Abdurrahman Cansu, bedensel engelli olmasına neden olan olayı şöyle anlattı:

        ''Yaklaşık 6 yıl önce 2 katlı ahşap evimizin balkonunu yaparken yere düştüm ve vücudumun belden aşağısı felç oldu. Birçok doktora gittik ve fizik tedavi önerdi. Belirli zamanlarda devlet hastanesinde fizik tedavisi oldum ama yeterli olmadı. Maddi imkansızlıklardan dolayı düzenli bir şekilde fizik tedavi yaptıramadım. Ama kardeşim Ömer evimizin önündeki yokuştan omzumdan destek vererek indirip çıkararak bana egzersiz yaptırırdı. O benim ayaklarımdı. Şimdi bu facianın yaşanmasına dene olanlar beni bu yokuştan çıkaracak mı?"

        Abdurrahman Cansu'nunsöz ettiği yokuşun ise yaklaşık 200 metre olduğu belirtildi.

        ANNENİN SÖZLERİ YÜREKLERİ DAĞLADI

        Askerden geçen sene gelen oğlu Ömer Cansu'nun madende çalışmaya başladığını belirten annesi 58 yaşındaki Pakize Cansu ise "Kuzum ocağa gitme' dedim. 'Anne gitmeyip de ne yapayım. Ağabeyimin halini biliyorsun zaten' dedi. Sabah ezanında kalktım çayını demledim. Çayını içti. Madene götürmesi için de küçük bir ekmek ve zeytin koydum. Güle güle yolladım. Daha sonra çocuğum gelmedi. Allah'ım onu bize nefes alır bir şekilde göndersin diye, dua ediyorum. İster bir bacağı veya kolu kırık olsun. Çocuğumun bir nefesini isterim başka bir şey istemem. Allah'tan umut kesilmez. Evlenip mutlu bir yuva kurmak istiyordu. Ama para hırsı olan insanların yüzünden böyle oldu" diye ağladı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ