Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vicdan şovu yapıyorlar

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esad barbarlığı altında 300 bin insanın katliamına sessiz kaldılar şimdi Kobani üzerinden vicdan şovu yapmaya çalışıyorlar. Biz bizim meselemizi üst akılla ya da üst aklın taşeronları ile değil milletimiz ile çözeriz. Bu işe katkı sunmak isteyene süreçte yer var ama üst aklın esaretinde farklı niyetlerin içine girenlere millet ve devlet gereken cevabı verir. Şımarıklığa, başıbozukluğa, tahammülümüz yok." dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        “YAN GELİP YATIYORLAR, AHKAM KESİYORLAR”

        Ankara’da ofisinde oturacaksın nerede iş yapılıyorsa eleştireceksin. Suriye politikasını, çözüm sürecini, Irak politikasını eleştireceksin. Hz. Mevlana’nın bir sözü var, “Pergel gibi bir ayağın burada olacak diğer ayağınla alemleri gezeceksin” diyor. Bizde bunu yanlış anlayıp iki ayağını merkeze sahipleyip ahkam kesenler var. Parmağını kımıldatmadan yattığın yerden önüne gelene çamur atan zihniyet var. Yan gelip yatanlar böyle devam etsin. Cumhurbaşkanı istisna değildir. Biz koşan, terleyen cumhurbaşkanı istiyor böyle olmanın mücadelesini veriyoruz. Oturduğu yerden yattığı yerden her yapılanı eleştiren, her şeyden şikayet eden, uluslararası medyaya servis yapan siyaset Türkiye’nin sorunlarına çözüm üreten siyaset olamaz. Herkes ele ele verecek, ter akıtacak Türkiye istikrarla büyümesi devam ettirecek.

        “BİZİ DIŞARIDAN BİTİREMEZLER”

        MGK’dan aldığımız tavsiye kararı sıradan bir karar değildir. Legal görüntü altında illegal faaliyetlerle ulusal güvenliğimizi tehdit eden tüm unsurlara karşı bu mücadele sürecek. Bugünden geriye dönüş olmayacak. Türkiye’nin uçması lazım. Bizi dışarıdan bitiremezler, bizi ancak içerden bitirirler.

        PARALEL YAPI İLE MÜCADELEMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK”

        Paralel yapının esnaf ve sanatkarımızı nasıl musallat olduğunu şantajla, kumpasla esnaf ve sanatkarımızı sömürdüğünü gördük. Paralel yapı ile ilgili son derece isabetli uyarılar paralel yapının bazı yol arkadaşlarını da rahatsız ediyor. Cesaret çağrılarımıza rağmen şantajın bazı siyasilerin üzerinde etkili olduğunu görmek bizi üzüyor. Afrika’da yaptığımız uyarılarda birilerini rahatsız etmiş. Afrika’daki kardeşlerimizi uyarmak görevimizdir. Ajan tavrı ile bu yapının Afrika’da faaliyet göstermesi ciddi tehdittir. Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit eden yapı ile mücadelemiz hız keseden devam edecek.

        “ÇERÇEVE BELLİDİR, PAZARLIK SÜRECİ DEĞİLDİR”

        Çözüm sürecinde esnaf ve sanatkarımız kritik ve hayati yerde duruyor. Teröre en fazla bedel ödeyen esnaf ve sanatkarlarımızdır. Teröre bedeller ödendi hala da ödeniyor. Son 1,5 yıldır sabotaj girişimlerine rağmen muhafaza edilen çözüm süreci ile esnafımızın da güven ve huzur ortamını teneffüs etmesi sağlanıyor. Çözüm süreci konusunda dedikodulara, şehir efsanelerine itibar etmeyelim. Bu işin çerçevesi bellidir. Bu pazarlık, taviz, alma-verme süreci değildir. Her zaman söyledik silahlar bir kenara koyulacak ne mesele varsa konuşarak, uzlaşarak siyaset zemininde çözüme kavuşacak. Bunun dışında hiçbir yönteme fırsat, zemin, imkan da vermez. Ne terör tehdidi, ne sokakları karıştırma tehdidi, ne de işlenen barbarca cinayetler Türkiye’nin çizgisini değiştiremez. Yargı, güvenlik paketi ile bu durum farklı güvence altına alınacak. Biz birilerini tatmin etmek için değil 77 milyonun huzurunu sağlamak için paketi hazırladık.

        “VİCDAN ŞOVU YAPIYORLAR”

        Esad barbarlığı altında 300 bin insanın katliamına sessiz kaldılar şimdi Kobani üzerinden vicdan şovu yapmaya çalışıyorlar. Biz bizim meselemizi üst akılla veya üst aklın taşeronları ile değil milletimiz ile çözeriz. Bu işe katkı sunmak isteyene süreçte yer var ama üst aklın esaretinde farklı niyetlerin içine girenlere millet ve devlet gereken cevabı verir. Şımarıklığa, başı bozukluğa, tahammülümüz yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ