Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na yanıt! Başbakan Davutoğlu Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi

        HABERTURK.COM

        Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik eleştirilerine cevap veren Başbakan Davutoğlu, "Taziyesine saygı için eleştirel cümle kurmadım. Ama bu sabah Kılıçdaroğlu’nun ifadelerinden anlıyorum ki kulakları bu çağrılara kapalı. Gönüllerini açamayanlar kulaklarını kapatırlar. Bizi başbakanlığa çağırıyor. Türkiye’de iktidar boşluğu oluşturmadığımız gibi güçlü ivme ile geleceğe hazırlandığımızı görüyorlar. Kılıçdaroğlu dertlenmesin millet onun halini de, bizim şefkatimizi de görüyor. Anket yapılsın CHP’nin iktidara geleceğine inanan çıkar mı? Allah bizi muhafaza etsin derler.” dedi.

        Kılıçdaroğlu’nun MİT iddialarına da cevap veren Davutoğlu, “MİT ile ilgili ithamlarda bulunuyor. Hiçbir belge çıkmadı. Çatı adayını kimler belirlemişse aynı kesimler şimdi ‘MİT’e saldır’ diyorlar. Şimdi MİT Müsteşarımızı, milli iradeyi hesabı çekemeyen paralel çete Kılıçdaroğlu’na tüyo vererek MİT’e saldırmaya çalışıyor. Dış çevrelerde var. Delil varsa ortaya koyar. MİT de diğer kurumlar da bu millete hizmet eder. Hiçbir devlet kurumuzu iftiralara karşı korunaksız bırakmayız.” dedi.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

        “KİM ÇÖZÜM SÜRECİNİ SAVUNACAK"

        Türkiye’nin her yerinde al bayrağımızı dalgalandırmaya kararlıyız. Gerçekten çözüm süreci samimiyetle savunulacaksa herkes şiddeti, nefret dilini, kini silahı, bir kenara koyacak ve çözüm sürecini siyasal alanda yürüyen süreç olarak muhatabın millet olarak başarıya ulaştırmaya devam edecek.

        “TEPKİLER ALDIK”

        Tunceli’de yaptığımız temaslarla Alevi vatandaşlarımızla ilgili kapsamlı çalışma içine girdik. Tüm mesajların esası açıktır. Tepkiler aldık. Birilerinin tek parti zihniyetini savunacağını biliyorduk. CHP’nin tek parti dönemini savundular. Birileri milleti adam etme anlayışını benimserken biz millete hizmet eden anlayışını savunmaya devam edeceğiz. Birileri kendisinden farkı düşünen herkese düşmanca duyguları körüklerken biz düşmanlıklar karşısında muhabbeti savunacağız. Bu partileri işaret ettiğimde bunu göstermeye çalışmıştık.

        “KILIÇDAROĞLU’NUN KULAKLARI ÇAĞRIMA KAPALI”

        Kılıçdaroğlu ile ilgili eleştirel cümle kurmadım taziyesine saygı için. Bu sabah Kılıçdaroğlu’nun ifadelerinden anlıyorum ki kulakları bu çağrılara kapalı. Gönüllerini açamayanlar kulaklarını kapatırlar.

        “KILIÇDAROĞLU DERTLENMESİN”

        Bizi başbakanlığa çağırıyor. Türkiye’de iktidar boşluğu oluşturmadığımız gibi güçlü ivme ile geleceğe hazırlandığımızı görüyorlar. Kılıçdaroğlu dertlenmesin millet onun halini de, bizim şefkatimizi de görüyor. Anket yapılsın CHP’nin iktidara geleceğini inanan çıkar mı? Allah bizi muhafaza etsin derler. Kendi partisinin geçmişi ile yüzleşemeyen Kılıçdaroğlu, yakın geçmişi ile de yüzleşemeyen Kılıçdaroğlu bize meydan okumaya kalkıyor. Tunceli’de bana gelip sarılanlar, bizi kucaklayanlar belki farklı partilere oy verdiler ama hiçbirinin gözünde bir nefret hali görmedik, hep ışıltı güler yüz hissi. Kılıçdaroğlu Tunceli’ye gitmişken oradan bu özelliği alıp gelseydi.

        “HİÇ BİR KURUMUMUZU KORUNAKSIZ BIRAKMAYIZ”

        Taziye günlerinden hemen sonra açık ve çirkin ifadelerle siyaset yapmaya devam ediyor. MİT ile ilgili ithamlarda bulunuyor. Hiçbir belge çıkmadı. Ben devleti kendisinden iyi bilirim diyor, sonra gazetelere bakın diyor. Demek gazete kültürüne bağlı anlayışı var. İspat görevi size düşer. Çatı adayını kimler belirlemişse aynı kesimler şimdi ‘MİT’e saldır’ diyorlar. 7 Şubat’ta Mit Müsteşarımıza dönük komplo devlete, siyasi istikrarımıza yapılan komplo idi. Hak ettikleri cevabı aldılar. Şimdi MİT Müsteşarımızı, milli iradeyi hesabı çekemeyen paralel çete Kılıçdaroğlu’na tüyo vererek MİT’e saldırmaya çalışıyor. Dış çevrelerde var. Delil varsa ortaya koyar. MİT de diğer kurumlar da bu millete hizmet eder. Bizim her zaman takdirimizi alırlar. Hiçbir devlet kurumuzu iftiralara karşı korunaksız bırakmayız. Kılıçdaroğulu kendi partisi ile yüzleşsin. İthamda bunmadan önce partinle yüzleş. Bir iki,üç, beş kim gelirse hak bildiğimiz yolda ilerlemeye kararlıyız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ