Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İmralı ziyareti öncesi HDP’li Baluken’den Kandil sürprizi

        Esra YAZDIÇ DEMİR / HT GAZETE

        ‘ÇÖZÜM süreci’nde, 6-7 Ekim’de yaşanan türbülansın aşılmasıyla birlikte trafik hızlandı. HDP milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in bugün çözüm sürecini yürüten bakan ya da bakanlarla görüşmesi, İdris Baluken’in de Kandil’e gitmesi bekleniyor. HDP kulislerine göre Buldan ve Önder’in, bu çerçevede Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay’la bir araya gelme ihtimali var. HDP’nin “genişletilmiş” heyet ile pazar günü İmralı’ya yapacağı ziyarette de bir sürpriz yaşandı.

        Heyette Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle’nin yer alması kesinleşirken, Demokratik Özgür Kadın Hareketi’nden (DÖKH) Ceylan Bağrıyanık’ın heyette yer almayacağı öğrenildi.

        BUGÜN KANDİL’DE OLACAK

        Abdullah Öcalan, 21 Ekim’den bu yana ilk kez HDP heyeti ile bir araya gelecek. Bu görüşmede bir ‘ilk’ de yaşanacak. HDP’liler daha önce İmralı görüşmesinin ardından Kandil’e gidiyordu. Bu kez HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken son dakikada bir değişiklik olmazsa bugün Kandil’de olacak. Kandil’in, süreçle ilgili olarak Öcalan’a Baluken aracılığı ile bir mektup göndermesi bekleniyor. KCK’nın özellikle silah bırakma konusundaki yaklaşımını, Öcalan’a söz konusu mektupta ifade edeceği belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ