Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem alevi öğrencisine kelime-i şahadet getirtti, izmirde skandal

        Mert Neşet MUSLU / HABERTÜRK

        İZMİR Bayraklı’daki bir ortaokulda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İ.T.’nin derste önce “Sınıfta Alevi öğrenci var mı?” sorusunu yönelttiği, ardından da Alevi olduğunu belirten bir öğrenciye kelime-i şahadet getirttiği öne sürüldü. Kadın öğretmenin, 11 yaşındaki 6. sınıf öğrencisinin kelime-i şahadet getirmesinin ardından “Dinimizi tam olarak bilmiyoruz. Herkes dinimizi ve Kuran-ı Kerim’i öğrenmelidir” diyerek öğrenciyi yerine oturttuğu iddia edildi. Öğrencinin olayı aktardığı annesi N.A., öğretmeni okul idaresine şikâyet etti. İ.T.’nin uyarılmasını isteyen aile, Alo 147 şikâyet hattını da arayarak kadın öğretmenden şikâyetçi oldu.

        ‘ÖZÜR BİLE DİLEMEDİ’

        Öğrencinin dayısı Yusuf Altun, durumu ilçe milli eğitim müdürlüğüne de aktaracaklarını belirterek, “Öğretmen Alevileri hem teşhir etti hem de ayrımcılık içeren ifadeler kullanmış oldu. Başka öğrencilerin, bize yapılanlara maruz kalmasını istemiyoruz” açıklamasını yaptı. Altun, “Aranızda Alevi öğrenci var mı? diye sorarak kelime-i şahadet getirmesini istemek, öğretmenin yapması gerekenler arasında yok. Kardeşim olayın ardından öğretmenle görüşmüş, ancak kendisinden özür bile dilememiş. Sadece, amacının dini öğretmek olduğunu ve öğrenciler arasında ayrım çıkarma gibi bir düşüncesinin olmadığını söylemiş. Ancak bu davranışlar, ister istemez ayrıma yol açar” diye konuştu.

        ‘ÖĞRETMENİN TAVRI SUÇ’

        EĞITIM Sen Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, bu tarz davranışların okullardaki ayrışmayı hızlandıracağını, öğrenciler arasında huzursuzluk yaratacağını söyledi. Kılıç, “Aile bize durumu anlattı. Biz de öğretmenin tavrının suç olduğunu ve gerekli birimlere başvuru yapılması gerektiğini söyledik” dedi. Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya ise kendilerine henüz bir şikâyet ulaşmadığını belirterek, “Böyle bir şikâyet yapılırsa soruşturma açarız” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ