Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 700 kaçaklı gemi limana çekiliyor Utanç gemisi 'Barış'taki kaçaklar üç haftadır aç ve susuz dolaştırılıyor

        Yunanistan'ın Girit Adası açıklarında arazılanan, içinde kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 700 kaçak olan 75 metre uzunluğundaki Kribati bandıralı 'Barış' isimli kuru yük gemisinin adanın güneyindeki Lerapetra Limanı'na çekilmesi için çalışmalara başlandığı bildirildi.

        Girit Adası'nın 30 mil güneydoğusunda seyir halinde iken Salı günü sabaha karşı motorlarının arıza yapması nedeniyle saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtınada açık denize sürüklenip, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinden acil yardım talebinde bulunan gemiye yardım ulaştı.

        Suriye, Afganistan ve Afrika uyruklu kaçakları taşıyan geminin, iki Yunan Sahil Güvenlik botu ile askeri puma helikopter kontrolünde roro gemisiyle Lerapetra Limanı'na çekilmeye başlandığı bildirildi. Geminin öğle saatlerinde limana ulaşmasının beklendiği belirtildi. Aralarında silahlı ve ebola virüsü taşıyanların da bulunduğu ileri sürülen kaçaklar için Lerapetra Spor Salonu'nun özel olarak sağlık ekipleri tarafından hazırlandı. Salona tıbbi malzeme ve yiyecek ikmali yapıldı.

        "GİRİT'TE KRİZ MASASI OLUŞTURULDU"

        Lerapetra Belediyesi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, kaçaklar için sabah saatlerinde kriz masası oluşturuldu. Belediye Başkanı Kalantzakis Theodosius, Kamu Düzeni Bakanlığı Genel Sekreteri Seraphim Tsokas, Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, üç milletvekili ile doktorların katıldığı toplantı sonrası bir açıklama yapıldı. Belediye Başkanı Theodosius tarafından yapılan açıklamada, "Kentimize getirilecek kaçakların sağlık durumları ile ilgili tüm tedbirleri aldık. Resmi kurumlar ve sivil örgütlerin desteği ile hazırlıklarımızı ve eylem planımızı tamamladık, kaçaklara her türlü yardımı yapacağız. Öncelikle buraya ulaşmalarını bekliyoruz" dedi.

        Öte yandan, yunan internet sitesi www.createpost.gr, üç haftadır Akdeniz'de aç susuz dolaştırıldıkları ileri sürülen kaçakları taşıyan geminin ambarında çekildiği ileri sürülen ve kaçakların yorgunluktan bitkin halde olduğunu belirten bir fotoğraf yayınladı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ