Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bahçeli Tunceli'de Tunceli'de esnaf kepenk kapattı Bahçeli Tunceli'de konuştu

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 'Dersim' konusunda restleşen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli ziyaretini yarıda keserek kentten ayrıldı. Valilik ziyaretinin ardından valilik önünde açıklama yaptıktan sonra Yunus Emre Camii'nde cuma namazı kılan Bahçeli'nin ziyaret edeceği Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi güzergahında protestocuların yolu barikatlarla kapatması ve polisin müdahalesi üzerine olaylar çıktı. Bahçeli, namazın ardından cemevi ve esnaf ziyaretlerini iptal ederek kentten ayrıldı.

        Tunceli Valiliği önünde toplanan partililere hitap eden Bahçeli, "İşte Tunceli’deyim. Devlet devleti ile devlet milleti ile Tunceli’dedir. Bizim vatan topraklarında gidemeyeceğimiz yer yoktur. Davutoğlu öğrenmediyse, öğrenemediyse hatırlatıyorum MHP’de mangal gibi yürek demir dağları eritecek kadar devasal cesaret vardır.

        Tarihten husumet çıkarmak için el ovuşturanlara sesleniyorum. Türkiye milleti devlet olmaktan kaynaklanan hak ve yetkilerine el ve dil uzatan kanlı emellere geçmişte haddini bildirmiştir. 1937-38’de Tunceli’de baş gösteren hadiseler isyandır bu isyana karışanlar da devrin bölücü teröristleridir ve hiçbir teröristin dini, milliyeti, mezhebi, etnik kökeni önemli olmayacak ve önemli sayılamayacaktır" dedi.

        Bahçeli'nin Tunceli ziyaretini değerlendiren Başbakan Davutoğlu, "Her şeyden önce Tunceli ziyaretinden memnun oldum. Keşke bizim çağrımızı beklememiş olsaydı. Keşke Tuncelilerle kucaklaşabilme, göz göze bakabilme cesareti bulsaydı. Tunceli ziyareti olumludur.Tahriklerden kaçılması çağrısında bulunuyorum.Her türlü önlem alınmıştır. Tedbirler vardı. Tuncelili vatandaşlarımıza tahriklere kapılmaması tavsiyesinde bulunuyorum." dedi.

        İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

        "BAŞBAKAN MEYDAN OKUMUŞTU"

        Aramıza örülen nifak tohumlarını yıkmak için Tunceli’deyim. Kapatılan gönül yollarını açmak için Tunceli’deyim. Buluşmamızı çekemeyenler dedikodu yaptılar. Tunceli’ye gelmemizi yabancı ülkeyi ziyaret ediyormuş gibi sabote etmeye kalkıştılar. İcazet altında Başbakanlık yapan Davutoğlu şahsıma meydan okumuştu cesaretimi sınamış, yürekli olup olmadığını sınamıştı. Öylesine çıldırmıştı ki "Bu söylediklerinizi Tunceli’de söyleyin, cesaretiniz ve yüreğiniz varsa" diyerek denge kontrolünü kaybetmişti.

        "İŞTE TUNCELİ'DEYİM"

        İşte Tunceli’deyim. Devlet devleti ile devlet milleti ile Tunceli’dedir. Bizim vatan topraklarında gidemeyeceğimiz yer yoktur. Biz Türkiye’nin her yerinde birlik ve beraberlik mesajı veriyoruz. Davutoğlu öğrenmediyse, öğrenemediyse hatırlatıyorum MHP’de mangal gibi yürek demir dağları eritecek kadar devasal cesaret vardır. Biz ne insanımızdan cayarız ne vatanımızdan vazgeçeriz. Biz ne ihanetten korkar ne de haram yiyenlerden çekiniriz. Efendilerinin koltuğuna sığınmış sığ zihniyetlerin bizimle iddialaşması, aşık atması mümkün değildir. İstismarcı, bozguncu, bölücü, amaçlarla gelecek olmayacağını aklımızdan çıkarmayız.

        "1937-38'DE YAŞANANLAR İSYANDIR, İSYANA KARIŞANLAR DEVRİN BÖLÜCÜ TERÖRİSTLERİDİR"

        Geçmişte yaşananları bugüne getirip özür lobisi kurmanın iç barışımıza katkı sağlamayacağını da unutmayız. Tarihten husumet çıkarmak için el ovuşturanlara sesleniyorum. Türkiye milleti devlet olmaktan kaynaklanan hak ve yetkilerine el ve dil uzatan kanlı emellere geçmişte haddini bildirmiştir. 1937-38’de Tunceli’de baş gösteren hadiseler isyandır bu isyana karışanlar da devrin bölücü teröristleridir ve hiçbir teröristin dini, milliyeti, mezhebi, etnik kökeni önemli olmayacak ve önemli sayılamayacaktır. Elinde silahla dağda, bayırda, ovada gezen topraklarımızdan kopmak isteyen masum vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerine kast eden bedbaht mazlum görülemeyecektir. Biz buraya sizlerle gönül dili ile konuşmaya koştuk.

        "NASIL BAŞBAKANLIK YAPACAK?"

        Aramıza demir perde etmek için provokasyonlar üretenleri hayal kırıklığına uğratmak için geldik. Başbakan ne yapacaktır. Mahkum oluş, mağlup düşmüş, Tunceli’nin hassasiyetleri oynayarak siyaset rant devşirmeye çalışan bu kişi nasıl başbakanlık yapacaktır.

        "DEVLET DİZ ÇÖKMEZ"

        Diyorum ki dev diz çökmez. Devletin el etek öpeceğini ileri süren Başbakan’a diyorum ki devlet el de etek de öpmez. Siz bakmayın bugüne tarihteki hiçbir Türk devleti ne zalimin ve hainin karşısında iki büklüm olmuştur. Diz çökseydik el öpseydik, taviz verseydik son yurdumuzda bağımsızlığından bahsedemeyeceğimiz gibi Tunceli diye ilimiz olmazdı. Tunceli 81 vilayetimizden biridir, Elazığ neyse Tunceli de odur. Pir Sultan Abdal hepimizin kutup yıldızıdır. Hazreti Ali bizimdir, 12 imam her şeyimizdir. Allahımız bir, peygamberimiz bir, kıblemiz bir, dinimiz bir, dilimiz bir, milletimiz bir geleceğimiz bir ve aynıdır.

        BAHÇELİ'NİN KONVOYUNDA KAZA

        Tunceli'den Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konvoyunda Elazığ güney çevre yolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 5 araç hasar gördü.

        SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

        ESNAFLAR KEPENK KAPATTI

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretine tepki gösteren kimi vatandaşlar şehir merkezinde toplandı.

        Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan kalabalıktan bazı gruplar Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu'na doğru maytap atarak Devlet Bahçeli'nin gelişini protesto etti. Bahçeli'nin gelişine tepki olarak ildeki tüm işyerleri de kepenk kapattı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Tunceli'de bazı öğrenciler de dersleri boykot ederek Bahçeli'nin gelişine tepki gösterdi.

        POLİS MÜDAHALESİ

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli ziyaretini protesto eden gruplara polis zaman zaman müdahale ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ