Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem RTÜK cezalarında kriterler neler? Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Davur Dursun, Habertürk TV'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı

        Bir süredir Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimler için kanallara verdiği cezalar tartışılıyor. RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Balçiçek İlter'e Radyo Televizyon Üst Kurulu'na yönelik eleştirilere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

        Prof. Dr. Dursun, seçim yasaklarına ilişkin gelen eleştirilerle ilgili "İşin gerçeğinin farklı şekilde çarpıtılması, sunulması, aklımıza gelmeyen şeylerin akla getirilmesi insanı üzüyor" dedi.

        RTÜK CEZALARINDA KRİTER NEDİR?

        Balçiçek İlter'in "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'paralelciler' diye nitelediği bazı yayın organlarına cezalar verirken sonrasında hükümete daha yakın olan yayın organlarına cezalar verildi. Ortalık toz duman.. Nedir bu işin aslı?" sorusuna verdiği yanıtta, "RTÜK hiçbir zaman şu yanlı kuruluş, bu yanlı kuruluş şeklinde bir değerlendirme yaparak bir müeyyide uygulamıyor. RTÜK, izlediği kanallarla ilgili yasanın belirlediği ilkeler bağlamında tespit edilen ihlaller konusunda düzenlenmiş olan raporları görüşüyor, değerlendirme sonunda bu raporlarda bir ihlal olduğu tespit edilirse ona müeyyide uyguluyor yine yasanın sistematiği içerisinde." şeklinde yanıt verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ