Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Vekili Sümeyye Erdoğan ile birlikte derneğin Denizli il temsilciliği açılış törenine katıldı

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kadınların artık hayatın her alanında "biz de varız" demesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

        Ekonomi Bakanı Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan'ın kızı ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan VekiliSümeyyeErdoğanile birlikte derneğin Denizli il temsilciliği açılış törenine katıldı.

        Törende yaptığı konuşmada KADEM'in Türkiye'nin demokrasisine, sivil toplumuna ve sivil hareketine hayırlar getirmesini dilediğini belirten Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan'ın kadınların siyasette yer alması konusuna çok önem verdiğini, kadınların partilerdeki temsili konusunda herkesten daha ileri düşüncelere sahip olduğunu ifade etti.

        CumhurbaşkanıErdoğan'ın kadının siyasetteki temsilini belli oranlar, yüzdeler ve rakamlar vererek zorunlu koştuğunu ifade eden Zeybekci, "Cumhurbaşkanımızın neden böyle bir şey talep ettiğini, 'illa ki olsun dediğini' şimdi daha iyi anlıyoruz. Şahsen daha iyi anlıyorum. Belediye başkanlığım döneminde kendi işlerimizi bir kenara bıraktık, şimdi işlerimizin kenarından dahi geçemez hale geldik. Bu süreçte eşimin işleri nasıl alıp götürdüğünü, yapabildiğini gördüğümde Cumhurbaşkanımızı daha iyi anlıyorum. Onun için ben KADEM'i bütün kalbimle destekliyorum" dedi.

        Kadının demokrasi için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğuna da dikkati çeken Zeybekci, "Kadınlarımızın demokrasiyi, iş hayatını, sivil toplum hayatını sadece erkeklere bırakılacak kadar basit bir iş olmadığını anlamış olmalarından, 'biz de varız' demiş olmalarından dolayı son derece memnunum, tebrik ediyorum. KADEM'e destek veren herkese teşekkür ediyorum, biz sizinle her daim beraber olacağız" diye konuştu.

        KADEM BAŞKAN VEKİLİ ERDOĞAN

        Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan'ının kızı ve KADEM Başkan VekiliSümeyyeErdoğanise derneğin alanında önemli bir boşluğu doldurmak üzere büyük bir heyecanla kurulduğunu söyledi.

        KADEM'in ülke genelinde temsilcilikler açarak ihtiyaca yanıt vermeye çalıştığına dikkati çekenErdoğan, "Bu anlamda Denizli'de ciddi bir sivil toplum hareketliliği, zenginliği olduğu hepimizin malumudur. Biz de bu güzel potansiyeli değerlendirmek adına Gaziantep'ten sonra ikinci olarak Denizli'de temsilciliğimizi açmış bulunuyoruz. Denizli'deki KADEM ekibimizin faydalı çalışmalar yapacağına inanıyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından KADEM'in Denizli temsilciliğini, Bakan Zeybekci ve eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak ile KADEM Başkan VekiliSümeyyeErdoğantarafından yapıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ