Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa sığınma evinde yangın, sığınma evinde de rahat yok

        Durmuş ALİ KILINÇ / HABERTÜRK

        AYDIN’da şiddet ve cinsel istismara uğrayan ve devletin korumasına alınan kadınların kaldığı sığınma evinde yangın çıktı. Kundaklama sonucu çıktığı iddia edilen yangında, dumandan etkilenen hamile bir kadın hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Yangın sonucu sığınma evi büyük hasar gördü. Yangınla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

        3 KADIN KAYIP

        Aydın’ın Efeler İlçesi’nde şiddet ve cinsel istismara uğrayan kadınlar ile genç kızların koruma altında bulunduğu sığınma evinde önceki gece saat 23.15 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, koruma altındaki kadınlar, kız çocukları ve nöbetçi görevliler binadan tahliye edildi. Yangında koruma altındaki hamile bir kadın ise dumandan etkilendi. Hayati tehlikesi bulunmayan kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sığınma evinde kalan 4 genç kız polis tarafından güvenli başka bir bölgeye nakledilirken, evde kalan 3 kadının ise yangının ardından tahliye sırasında kaybolduğu belirtildi. Kadınların, olay nedeniyle korkup kaçtıkları öne sürüldü.

        KUNDAKLAMA İDDİASI

        Binada büyük hasara neden olan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangının çıkış nedeni henüz tespit edilemezken, burada kalan kadınlardan birinin kocası tarafından kundaklama yapılmış olabileceği iddiaları üzerine polis soruşturma başlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ