Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya Sanatçılar Derneği'nin tahliyesinde arbede

        AntalyaBüyükşehir Belediyesi'ne ait olan ve tahliye edilmesi istenen ANSAN'ın kullandığı bina ile ilgili Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına, bir üst mahkeme itiraz üzerine yürütmenin durdurulması kararı verildi.

        Binanın boşaltılması için dernek binasına gelenAntalyaBüyükşehir Belediyesi ekiplerinin, dernek üyelerinin müdahalesi sonucu içeriye girememesi üzerine polisten yardım istendi.

        Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri ile dernek üyeleri arasında arbede yaşandı. Ardından tahliye kararının iptal edilmesi için yeniden mahkemeye başvuruldu.

        Akşam saatlerine kadar mahkemeden bir karar çıkmaması üzerine çevik kuvvet ekipleri, CHPAntalyaİl Başkanı Cavit Arı'nın basın açıklamasının ardından dernek binasını boşaltmaya başladı.

        Binayı boşaltmamak için direnen dernek üyeleriyle çevik kuvvet ekipleri arasında çıkan arbede sırasında, biber gazı kullanıldı. Bazı dernek üyeleri müdahale ile binanın bulunduğu alandan çıkarılırken, bazı üyeler kendilerini resim galerisine kilitledi.

        İçeriye girmek isteyen polis ekipleri tarafından içeriye biber gazı sıkılması üzerine, bazı vatandaşların ve polislerin gazdan etkilendikleri görüldü. Galerideki dernek üyelerinin de alandan çıkarılmasının ardından belediyesi ekipleri tarafından boşaltma işlemi gerçekleştirildi.

        Öte yandan çıkan olaylar sırasında bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ