Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakanlık Başmüşaviri Prof. Dr. Osman Öztürk vefat etti

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de hocası olan Prof. Dr.OsmanÖztürk, yarın Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

        Alınan bilgiye göre, bir süredir kalın bağırsak ve kolon tümörü hastalığı nedeniyle tedavi gören Başbakanlık Başmüşaviri Prof. Dr.OsmanÖztürk(72), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

        Başbakanlık Başmüşaviri, YÖK Üyesi, Kırklareli Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Öztürk'ün cenazesi'nin yarın Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

        PROF. DR. OSMAN ÖZTÜRK HAKKINDA

        1944 Tarsus doğumlu olanÖztürk, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı fakültenin tarih bölümünde doktorasını tamamladı.

        Hacettepe, Marmara, Sakarya, Dokuz Eylül, Kırklareli Üniversitelerinde görev yapanÖztürk'ün yayınlanmış 15 kitabı, 120 civarında Türkçe-Arapça-İngilizce makalesi ve milletlerarası bilimsel toplantılara sunulmuş tebliğleri bulunuyor.

        Evli ve dört çocuk babası olanÖztürk, Arapça, Farsça ve İngilizce biliyordu.

        Prof. Dr. Öztürk imam hatip lisesindeyken Erdoğan'ın hocalığını yapmıştı. Ayrıca 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de manevi hocası olarak biliniyordu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ