Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bayrağı indiren zanlının 18 yıl hapsi istendi

        Ahmet YUKUŞ -DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 7 Haziran'da yol kesme eylemlerine müdahale sırasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ramazan Baran, 8 Haziran'da Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze töreninin ardından slogan atarak yürüyen yüzü maskeli grubun arasında bulunan bir kişi, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki direğe tırmanak Türk Bayrağı'nı indirdi. Olayın ardından zanlıyı yakalamak için özel ekip kuran Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, bayrağı indirenin ‘Arap' lakaplı Ömer M. (26) olduğunu belirledi.

        YÜZÜ AÇIK GÖRÜNTÜLERİ ELE VERDİ

        Cenaze töreni öncesi çekilen yüzü açık fotoğraflarından teşhis edilen Ömer M., olaydan sonra ortadan kayboldu. Yakalanmamak için saç ve sakal uzatan Ömer M., 9 Ağustos'ta Lice İlçesi'nde yakalandı. Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgusunun tamamlanmasının ardında sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanan Ömer M. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; şüpheli Ömer M.'nin yürüyüş öncesi yüzü açık olduğu, cenazeye katılan kalabalık grup ile birlikte lojman bölgesindeki 27 nolu askeri nöbetçi kulübesini taşladığı sırada atletiyle yüzünü kapattığı ve komutanlığın kuzey nizamiyesi üzerinden atlayarak direğe asılı Türk Bayrağı'nı yırtarak aldığı belirtildi.

        "SİNİRLERİME HAKİM OLAMADIM"

        Polisin teşhisinde yüzü açık ve kabalı olan fotoğraflardakinin kendisi olduğunu itiraf eden Ömer M. ifadesinde "Ramazan Baran'ın ölüm olayından dolayı üzüntü duydum. Bir an sinirlerime hakim olmayarak bayrak direğine çıkıp, bayrağı kopardım" dedi.

        18 YIL HAPSİ İSTENDİ

        Kovuşturmayı tamamlayan cumhuriyet savcısı, bayrağı indiren Ömer M. için; TCK'nın 332/1 maddesi gereğince 'Devletin askeri yararı gereği girilmesi yasaklanmış olan yerlere, gizlice veya hile ile girme' suçundan 5 yıl, TCK'nın 300/1 maddesi gereğince 'Türk Bayrağını yırtarak, yakarak veya sair surette ve alenen aşağılama' suçundan 3 yıl ve TCK'nın 314/2 maddesi kapsamında 'terör örgütüne üye olmak' suçundan 10 yıl olmak üzere toplam 18 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ