Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa etüde katılmayan öğrenciye dayak, kastamonuda dayak skandalı

        Geçen hafta salı günü meydana gelen olayda öğretmen H.Ö., kendi grubunda bulunan öğrencilerden H.K.Y.'ye, iddiaya göre etüde katılmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Öğrencinin öğretmene karşılık vermesi üzerine tartışma çıktı, öğretmen H.Ö. ve öğrenci H.K.Y., birbirlerinin boğazına sarıldı. Diğer öğretmen ve öğrenciler araya girdi. Öğretmen H.Ö., iddiaya göre öğrenci H.Ö.'yü bir odada tekme tokat dövdü.

        POLİS YURDA GELDİ

        H.K.Y. yediği dayağın ardından, polisi arayarak durumu bildirdi. Yurda gelen polisler tarafından hastaneye götürülen H.K.Y.'ye, boyun ve göğüs bölümünde oluşan çizik ve kızarıklarla ilgili, 'Basit tıbbi müdahale ile iyileşebilir' yönünde rapor verildi.

        Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne götürülen H.K.Y., öğretmenden şikayetçi oldu. Karakola götürülen öğretmen H.Ö. de önce H.K.Y.'nin kendisine saldırdığını iddia ederek şikayette bulundu.

        'ÖĞRETMENLERİN ARAYA GİRMESİYLE KURTULDUM'

        Candaroğulları İlköğretim Okulu öğrencisi H.K.Y., öğretmenin uyarması üzerine etüde katıldığını, ancak buna rağmen kendisine bağırıp hakarette bulunduğunu ileri sürdü. H.K.Y., şunları söyledi:

        "Kitap okurken birden bana bağırmaya başladı. Sinirlendim, masaya vurarak 'bana bağırmayın' dedim. O da boğazımı sıktı, vurmaya başladı bana. Ben de o anlık sinirle bana küfür edince, kötü söz söyledim. Ondan kurtulmak için cebimden elektro şok cihazını çıkardım. Sonra bir abi geldi, elimden cihazı aldı. Beni odaya götürdü sakinleştirmek için. Odada otururken hoca geldi ve vurmaya başladı. Diğer öğretmenlerin araya girmesiyle kurtuldum. Polisi arayıp şikayetçi oldum."

        Savcılıkta da ifade verdiğini, daha sonra Vali Yardımcısı ile görüşüp durumu anlattığını belirten H.K.Y., öğretmen ve yurt idarecilerinin şikayetini geri alması yönünde kendisine baskı yaptığını iddia etti. H.K.Y, öğretmenin cezalandırılmasını istediğini belirtti.

        'ÖĞRETMEN ARKADAŞA SALDIRMIŞ'

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Kahraman ise öğrencinin, boşanan anne ve babası tarafından terk edilmesi üzerine, dedesinin yanında kaldığını; ancak geçen 18 Kasım'da ihbar üzerine yapılan kontrol sonunda daha iyi şartlarda yaşaması için koruma altına alınarak yurda yerleştirildiğini söyledi. Osman Kahraman, şöyle dedi:

        "Öğretmen arkadaş, 'etüde geçin' diyor. Öğrencinin, 'sen kim oluyorsun' şeklinde öğretmen arkadaşa küfürlü saldırıları olmuş. Öğretmen arkadaşa saldırmış. Diğer çocuklar araya girmiş. Öğretmen arkadaş polisi çağırıyor. 'Gelin, çocuk bana saldırdı' diye ihbarda bulunuyor. Çocuk 'ben de şikayetçiyim' demiş. Öğretmen de şikayetçi. Biz de konuyla ilgili soruşturma başlattık."

        Kahraman, öğrencideki çizik ve kızarıklıkların nasıl oluştuğunu bilmediğini, öğretmenin de dayak izi olup olmadığına ilişkin rapor alıp almadığından bilgisinin olmadığını söyledi.

        'BEN SENİN HEM ANNEN, HEM BABAN OLAYIM'

        Öğrenciyi, Vali Yardımcısı ile görüşmeye gittiğinde Valilikten şoförüyle aldırdığını ve görüştüğünü anlatan Kahraman, "Ona, 'Bak evladım; bu süreçte sana destek olacağız. Sen her türlü sıkıntını, ihtiyacını bana söyle. Ben senin hem annen olayım, hem baban. Annen- baban seni terk etmiş. Ama benim senden istediğim öğretmenlerine karşı gelme' dedim" diye konuştu.

        Öğretmenin yurtta görevine devam ettiğini belirten Kahraman, idari soruşturmanın sonucuna göre hareket edileceğini belirtti.

        Kahraman, öğrencinin sorunlu olduğunu, daha önce başkalarına bıçakla saldırdığı, izinsiz evden kaçtığı, arkadaşlarına karşı saldırgan davranışları olduğu yönünde poliste, Milli Eğitim'de kaydı olduğunu da iddia etti. Bu konudaki soruşturma sürerken, H.K.Y. yine aynı yurtta koruma altında tutulmasına devam edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ