Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sarayburnu'nda ABD askerlerinin başına çuval geçiren TGB'lilere 10 yıl hapis istendi

        Serdar KULAKSIZ / İSTANBUL

        İstanbul Sarayburnu'nda Amerikan askerlerinin başına çuval geçirme eylemi yapan TGB üyesi 13 kişi hakkında "2911 sayılı Yasaya muhalefet", "Basit yaralama" ve "Hakaret" suçlarından 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede, 2 Amerikan askeri ise müşteki olarak yer aldı.

        Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'in de aralarında bulunduğu bir grup TGB üyesi, 12 Kasım 2014 tarihinde Sarayburnu'nda ABD'li 2 askerin başına çuval geçirme eylemi gerçekleştirdi. Olaydan sonra gözaltına alınan TGB'liler savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

        İDDİANAME HAZIRLANDI

        İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'in de aralarında bulunduğu 13 şüpheli için "2911 sayılı Yasa'ya muhalefet", "Basit yaralama" ve "Hakaret" suçlarından 1 yıl 8 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

        ŞİKAYETÇİ OLDULAR

        İddianamede, emniyette ifade veren ve eylemi gerçekleştirenlerden şikayetçi olan ABD'li askerler Mark Antony ve Henry Francesko müşteki sıfatıyla yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ