Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balyoz Davası sanıklarından Deniz Kurmay Albay Koray Eryaşa, cezasının infazını tamamlayarak bugün tahliye oldu

        İstanbul'daki şantaj ve askeri casusluk davası kapsamında 5 yıl 7 ay hapse mahkum edilen ve "adil yargılama olmadığı" gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları başvurularına cevap bekleyen DenizKurmayAlbayKorayEryaşa, cezasının infazını tamamlayarak bugün tahliye oldu.

        Avukat Murat Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkiliEryaşa'nın 2011 yılında Balyoz Davası kapsamında tutuklandığını, daha sonra İstanbul'daki askeri casusluk iddialarına ilişkin hakkında dava açıldığını hatırlattı.

        Eryaşa'nın her iki davada da cezaya çarptırıldığını, bu cezanın onandığını kaydeden Ergün, bunun ardından yaşanan gelişmeler sonrası Anayasa Mahkemesi'ne "adil yargılama olmadığı" ve "hak ihlalleri yaşandığı" gerekçeleriyle başvuruda bulunduklarını belirtti.

        Balyoz Davası'yla ilgili sanıkların "hak ihlallerine uğradığı" kararını veren Anayasa Mahkemesi'nin, tutuklu sanıkların tahliye edilmesini sağladığını,KorayEryaşa'nın casusluk davasında hükmü nedeniyle cezaevinde kaldığını bildiren Ergün "Casusluk davasıyla ilgili de Anayasa Mahkemesi'ne başvurumuz vardı.

        Anayasa Mahkemesi başvurumuzu henüz sonuçlandırmadığı içinEryaşa, bu davada verilen 5 yıl 7 ay cezasının infazını tamamlayarak İzmir'de kaldığı ceza evinden bugün tahliye edildi" dedi.

        Bu davayla ilgili dosyanın uzun zamandır Anayasa Mahkemesi'nin önünde beklediğini kaydeden Avukat Ergün, şöyle konuştu:

        "Haşim Kılıç'ın 'öncelikli olarak bakacağız' dediği bu dosyaya karşı kamuoyunun beklediği gerekli hassasiyet gösterilmedi. Bunun sonucu olarak kumpasla yargılanıp mahkum olanKorayEryaşacezasının tamamını çekerek Anayasa Mahkemesinin gözleri önünde tahliye oldu. Ancak henüz tahliye olmamış hükümlüler var, aileleriyle birlikte gelecek haberi dört gözle bekliyorlar. Özgürlüklerini bekleyen mağdur durumdaki diğer hükümlüler, kendilerine verilen cezaları sonuna kadar çekmesin ve anayasa mahkemesi biran önce kararını açıklasın. Sanıkların adil yargılanmadığına hükmedecekse, karar kişileri özgürlüğüne kavuşturacağından şu ana kadarki tempodan daha hızlı bir performans sergilesin."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ