Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Davutoğlu: Mesafeli yaklaşırım Başbakan Yunanistan ziyareti öncesi konuştu

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Bugün bir gazetede çıkan 'TSK yetkilisi bedelli askerlikten rahatsız haberine' ilişkin konuşan Davutoğlu,"Ben gazetelerimizde yer alan iç ve dış kaynaklara istinaden yapılan haberlere hep mesafeli yaklaşırım. Genelkurmay Başkanlığımız, Başbakanlığa bağlıdır. Herhangi bir konuda kaygı iletmek için, herhangi bir askeri kaynağın basına konuşmasına ihtiyaç yoktur. Türkiye'de demokratikleşme yerleştikçe herkesin öğrenmesi gereken bir şey var. Bu böyle bilinmeyen kaynaklara atıfta yapılan haberler bitmeli. Türkiye'de işleyen sağlıklı süreçler vardır. Kurumlar arası siyasi istişareler yapılır. Nihai karar siyasi iradeye sahiptir. Bu konuda da TSK'nın son derece kökleşmiş bir geleneği ve açık bir tutumu vardır. Dolayısıyla kaynak çıkıp kendisi konuşur. Bu tür atıflarla yapılan haberlerin belki dikkat çekici tarafı vardır ama devlet geleneğimiz içinde yeri yoktur. YAŞ'ta bu konu daha önce görüşüldü. Savunma bakanımız tarafından bana gerekli brifing verildi. Genel bir perspektif ile bu konuda olumlu kanaatler ifade edildi." dedi.

        "VURUCU GÜCÜ YÜKSEK VE DAHA PROFESYONEL NİTELİKLİ BİR ORDU"

        Başbakan Davutoğlu, "Özellikle belli bir sayıya ulaşılmış ve bu anlamda askerliğin etkin yapılması açısından ama nihai olarak bunun yaşının ne olacağı ve ücretinin olacağı hususu bakanlar kurulunun takdirine aittir. Bu çerçevede açıklamada bulunurken de 'silahlı kuvvetlerimiz büyük bir reform sürecinden geçiyor. En saygın kurumlarımızdan biridir' demiştim. Önümüzdeki on yıllarda vurucu gücü yüksek ve daha profesyonel nitelikli bir orduya geçiş zaten silahlı kuvvetlerimizin ve hepimizin perspektifinde olan bir husus" dedi.

        "BELİRSİZ ANONİM ATIFLARA YAPILAN HİÇ BİR HABERE İTİBAR EDİLMEMELİDİR"

        Başbakan Davutoğlu, "YAŞ'ta da bu konu konuşuldu. Ama YAŞ'ta zikredilen veya üzerinde durulan yaş, o yaş değil yani. Ömür anlamında yaş ile ücret, Bakanlar kurulunun takdirindedir. Bu tür belirsiz anonim atıflara yapılan hiç bir habere itibar edilmemelidir" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ