Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem pervin buldan açıkladı, çözüm sürecinde son durum

        HDP Grup Başkan Vekili Buldan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın yoğun programı nedeniyle görüşemediklerini ifade ederek, "Kriz söz konusu değil, önümüzdeki haftanın başında görüşmeyi yaptıktan sonra Kandil'e gideceğiz" dedi.

        Geçen Cumartesi günü İmralı Cezaevi'nde görüştükleri Abdullah Öcalan'ın kendilerine verdiği çözüm süreci taslağını Kandil'e gönderen HDP heyetinin, bugün PKK yönetimi ile görüşmek için Kandil'e gitmeleri bekleniyordu. İmralı'dan sonra hükümetle görüşeceklerini söyleyen HDP İmralı heyetinin bu hafta içinde bunu gerçekleştirememesi, kriz çıktığı şeklinde yorumlandı. Ancak HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, kriz iddialarının doğru olmadığını söyledi. Aynı zamanda HDP'nin İmralı heyetinde yer alan Buldan, "Biz İmralı'dan döndükten sonra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşecektik. Ancak Akdoğan'ın cenazelere katılım ve diğer programları nedeniyle bu görüşme şimdiye kadar gerçekleşmedi. Pazartesi günü büyük ihtimal ile sayın Akdoğan ile görüşeceğiz" dedi.

        Buldan, çözüm sürecinden sorumlu Başbakan Yardımcısı ile görüşmeden Kandil'e gitmek istemediklerini belirterek, "Pazartesi günü görüşmenin gerçekleşmesini bekliyoruz. Salı günü ben Brüksel'de düzenlenecek olan Kürt konferansına Abdullah Öcalan'ın mesajını okumak için ve kendi adıma sunum yapmak için gideceğim. Önümüzdeki hafta yapılan görüşme ve programlar doğrultusunda Kandil'e gideceğiz. Çözüm sürecinde kriz olduğu iddiaları doğru değil. İmralı'da sayın Öcalan'ın taleplerini ve mesajlarını sürekli kamuoyuna açıklıyorduk. Bundan dolayı kriz çıktığı iddiaları doğru değildir" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ