Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ‘Hayat bana küstükçe, ben ona barış teklif ettim’, kadına şiddet, mehmet inmez haberleri

        MEHMET İNMEZ / HABERTÜRK

        Balıkesir’de 3 yıl önce, 10 yıllık eşinin işkencesinden kurtulmak için 2. kattan atlayarak yalınayak polis karakoluna sığınan Nurgül Özkan; geçen 3 yıl içinde kimseden yardım almadan kendine bambaşka bir pencere açmış. 35 yaşında intiharın eşiğine gelen, 3 çocuğundan bile vazgeçmeyi düşünen Özkan şöyle bir silkinmiş ve hem kendisi hem de çocukları için bir başarı hikâyesi yazmış. Hikâyesini “Hayat bana küstükçe, ben ona barış teklif ettim” diye özetleyen Özkan, “Kadın şiddet uygulayan eşini asla affetmesin” notu düşüyor ve ekliyor: “Çocuklarım ve benim için hayat olduğunu, bu olaydan sonra keşfettim.” Genç kadın şiddet gören tüm kadınlara örnek olsun, güç ve cesaret versin diye hikâyesini HABERTÜRK’e anlattı:

        ‘İYİLEŞTİRİP İYİLEŞTİRİP...’

        “Dayak ve işkende evlendiğimizde başladı. Son olayda 2 gün odaya kapattı. Makas, bıçak, kerpeten ve borularla sürekli dövdü, işkence yaptı. ‘Ağrı kesici ilaçlar aldım. Seni 2 ay boyunca iyileştirip iyileştirip döveceğim, uyutup bütün organlarını keserek kıyma makinesine atıp doğrayacağım’ diyordu. Çok korkuyordum. Bir yandan da tecavüz ediyordu. Eve 3-4 kişi daha getirip fotoğraflarımı çekerek çocuklarıma göstereceğini, internete yayacağını söylüyordu. Nasıl ayakta kaldım bilmiyorum. ‘Ben ölürsem çocuklarıma kim bakar?’ düşüncesiyle işkenceye dayandım. Sonra kocam banyo yaparken 2. kattan atladım. Ayakkabı ve çorapsız 500-600 metre yürüdükten sonra karakola sığındım. Polisler beni görünce şok oldu. Hastaneye gittik. Sağ ayak 5 parmağımda morluk ve çatlaklar, gözlerde morluk ve kan toplanması, burun üstünde darbe sonucu yüzülme ve sıyrık, sol elmacık kemiğimde ve kulak ve çevrelerinde morluklar, alt ve üst dudaklarda ödem tespit edildi. Ayrıca sağ bacak üst ön yüzde 4 santim genişliğinde, 10 santim derinliğinde bıçak kesikleri, sırtımda ve sol boyun bölgesinde 2 santim derinliğinde kesici ve delici alet yaraları, sırtımda, iki bacağımda ve kalçalarımda morluklar saptandı.

        ‘AİLEM DÖNMEMİ İSTEDİ’

        Ailem ve akrabaları affetmemi istedi, ama onları hiç dinlemedim. O, aynı şiddeti sadece bana değil, psikolojik olarak çocuklarıma da yaşattı. 21 yıl cezaevinde yatacak. Cezasını çekip çıktığı zaman yine onu affetmem. Eğer onu affedip geri dönseydim daha kötüsünü yapacağından emindim. Onu affetmem için haber gönderiyor. Asla affetmem. Çocuklarımı görebilir, çocuklarım onu görebilir, ama beni göremez. (Yüzleşmek için cezaevinde ziyaret ettiğini belirterek) Onun gözlerine bakarak, ‘Bana çektirdiğin bu acıları unutamıyorum. Aynı acıları sen de çek. Seni asla affetmeyeceğim’ dedim. Yaşadığım acıyı unutmak ve kendime unutturmak kolay olmadı. 6 ay dışarı çıkamadım, geceleri uyuyamadım. Ailem, eşimi affetmemi ve ona geri dönmemi istedi. Ailemden de bana yardım gelmeyeceğini anladım. 3 çocuğumla ayrı eve çıktım.”

        ‘Paylaşmak isterim’

        “Çocuklarıma nasıl sahip çıktığımı, intihardan nasıl vazgeçtiğimi ve şiddet gösteren bir eşe boyun eğmediğimi kadınlara anlatmak isterim. Bunu kadın dernekleri aracılığıyla paylaşmak en doğrusu olur.”

        'Hep hayalimdi'

        Nurgül Özkan’ın hep hayaliymiş. Bir bisiklete binip gezmek istermiş hep. Onu da gerçekleştirmiş: “Kendime bir bisiklet aldım. İşe bisikletimle gidip geliyorum. Size çok komik gelebilir ama, ben işe bisikletle gidip geldiğimde kendime güvenim daha çok artıyor. Çocuklarım da derslerinde başarılı. Üçü de okullarında başarı sıralamasında ilk 5’e giriyor. Bu benim için çok güzel.”

        ‘EKMEK ALAMAZDIM’

        “ÇOK sıkıntı çektim, iş aradım, devlet bana çok yardım etmedi. İlk günlerde hayata küstüm, ama doğru olmadığını anladım. Hayat bana küstükçe, ben ona barış teklif ettim. Evlere temizliğe gittim, çocuklarımı aç bırakmadım. Evliyken bakkaldan bir ekmek dahi alamazken, şimdi evime alın terimle kazandığım ekmeği götürüyorum. En güzel duygu bu. Çocuklarıma ders çalıştırıp, babaları gibi olmamaları, millet için hayırlı olmaları için çabalıyorum. Çocuklarım ve benim için hayat olduğunu, bu olaydan sonra keşfettim. Bir kafede çalışıyorum. Tabii çocuklarımın her istediğini alamıyorum ama helal para olduğu için onlar da mutlu. Hiçbir kadın şiddet görmeyi hak etmez. Dayak yiyen kadın, gözüne baka baka korkmadığını ve kendisine şiddet uygulayamayacağını söylemeli. Şiddet uygulayan eşini de asla affetmesin.”

        21 yıl 8 ay ceza aldı

        ÖZKAN pencereden atladıktan sonra 4 gün hastanede tedavi görmüş, olay basında “İşkenceden kaçış”, “Koca vahşeti” gibi başlıklarla yer almıştı. Selami Özkan Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada eşine işkence ve cinsel şiddet uyguladığı için 21 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çift boşandı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ