Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Türkiye’de her 10 öğrenciden 4’ü en az bir kez dayak yiyor Şiddet eğitimde kol geziyor

        Sorel DAĞISTANLI/HABERTÜRK

        10 erkekten 7’si, 10 kızdan 5’i; öğretmenin yanı sıra müdür ya da müdür yardımcılarının şiddetine de uğruyor. Sıra dayağı ve toplu ceza da cabası

        Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) ve HEGEM STK’lar Birliği; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Manisa, Konya, Kocaeli, Isparta, Balıkesir, Edirne, Uşak, Tekirdağ, Sakarya, Bolu, Samsun, Van, Giresun, Çorum, Şırnak ve Mardin’de liseye giden 104 bin öğrenci üzerinde şiddet saha araştırması yaptı.

        2 yıldır süren araştırmaya göre Türkiye’de her 10 öğrenciden 4’ü eğitim hayatı boyunca en az bir kez öğretmeninden dayak yiyor. Her 10 erkek öğrenciden 7’si, her 10 kız öğrenciden 5’i öğretmeninin yanı sıra müdür ya da müdür yardımcılarının şiddetine de uğruyor.

        En fazla eğitimci şiddetinin yaşandığı il yüzde 48 ile Şırnak, en az yaşandığı il ise yüzde 32 ile Giresun. Kız ve erkek öğrenci sayısının eşit olduğu araştırmanın en dikkat çeken sonuçlarından biri de öğrencilerin hâlâ sıra dayağından geçirildiklerinin ortaya çıkması. Erkek öğrencilerin yüzde 72’si sıra dayağı cezası ya da toplu olarak hakarete maruz kalırken, eğitmen şiddetinin en fazla yaşandığı Şırnak’ta erkek öğrencilerin yüzde 89’u toplu ceza almış.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ