Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Beşir Atalay'dan Kılıçdaroğlu'na eleştiri Beşir Atalay: Bu açıklamalar başka ülkede yapılsa sokağa çıkamazlar Beşir Atalay'dan önemli açıklamalar

        Kılıçdaroğlu'nun 'Ortaçağ' benzetmesine ilişkin konuşan Atalay, "Bu açıklamalar başka ülkede yapılsa sokağa çıkamazlar. Bu kadar cehalet olmaz. Bu ülkenin mensubu olarak utanıyorum. Siyaset kesiminde böyle bir temsili kabul edemiyorum. Neresinden baksanız cehalet." dedi.

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın güvenlik paketine yönelik yaptığı "Sokakta engelleriz" açıklamalarına da değinen Atalay, "Bu sokaktan, şiddetten vazgeçmeyen tutumlardır. Bu konuda herkesi daha demokratik tavra davet ediyoruz. Demokrat siyasetçiye yakışmaz, bunlar eski alışkanlıklar." ifadelerini kullandı.

        Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü:

        Geçen hafta önemli bir eğitim şurası tamamlandı. Parti olarak görüşlerimizi paylaşmak istiyorum. Bu şurada çok önemli konular tartışıldı, 200 kadar tavsiye kararı alındı. Eğitimle ilgili her konuda bu tavsiye kararları var. Bu şuralarda en aykırı görüşler bile gündeme gelir.

        "NERESİNDEN BAKARSANIZ BAKIN CEHALET"

        CHP bu 200 kadar tavsiye kararıyla ilgilenmedi. Osmanlıca ve din eğitimiyle ilgili tavsiye kararını eleştirdi. Eğitimle ilgili alınan tavsiye kararları gündemlerine girmedi. CHP sanki bu kararların hepsi uygulanacak gibi bir tutum içinde. Genel başkanları 'ortaçağ' açıklaması yaptı. Bu açıklamalar başka ülkede yapılsa sokağa çıkamazlar. Bu kadar cehalet olmaz. Bu ülkenin mensubu olarak utanıyorum. Siyaset kesiminde böyle bir temsili kabul edemiyorum. Neresinden baksanız cehalet.

        Bizim bütün klasiklerimiz Osmanlıca'dır. Kendimizi sadece Cumhuriyet döneminde yapılmış eserlerle mi ifade ediyoruz? Bütün tarih arşivimiz Osmanlıca'dır. I. Meclis'in tutanakları Osmanlıca'dır. O zamanlar Osmanlıca konuşuluyordu. Bu bir dil değil, okumadır sadece ve çok kısa sürede öğrenilir.

        "KODLARI BU"

        Bu konular, günübirlik siyasete malzeme yapılabilecek konular değildir. Anamuhalefet partisi iktidar yarısıdır, sorumluluk taşıması gerekir. Tarihi değerlerimizle kültürümüzle barışmaları mümkün olmuyor. Kodları bu. Türkiye gibi bir ülkeye yakışmıyor. Kuşaklar çok değişiyor, insanlar artık birkaç dil biliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ