Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şizofreni tedavisi gören doktor eşini doğradı

        Aydın'ın Nazilli ilçesinde Biyokimya Uzmanı Doktor, aynı hastanede çalıştığı laborant teknisyeni eşini feci şekilde öldürdü. Şizofren tedavisi gördüğü öğrenilen 43 yaşındaki Dr. Hasan K.'nin eşini banyo küvetinde 26'sı kalp bölgesi olmak üzere 10'u da kesik olmak üzere 35 yerinden ekmek bıçağıyla yaraladığı belirtildi. 46 yaşındaki eşini öldürdükten sonra 155 Polis imdat hattını arayarak kendisini ihbar eden doktor, hizmet ettiği hastaneye elleri kelepçeyle getirildi. Basın mensuplarının cinayet sebebine herhangi bir cevap vermeyen Dr. Hasan K.'nin, emniyetteki ilk ifadesinde babasının cinayete neden olduğunu iddia ettiği öğrenildi.

        Edinilen bilgiye göre cinayet, dün gece 22:00 sıralarında Nazilli merkez Yeni Mahalle Ordu Caddesi Devamı Mimoza Apartmanı'nda meydana geldi. 155 Polis İmdat hattına 'eşimi öldürdüm, gelip beni alın' ihbarı ile ortaya çıkan cinayette, polis ekipleri tarafından cinayet zanlısı Nazilli Devlet Hastanesi doktorlarından Biyokimya Uzmanı Hasan K., suç aletiyle birlikte gözaltına alındı. Aldığı bıçak darbeleriyle olay yerinde hayatını kaybeden Ayşegül Kurtuluş'un olay yerine gelen yakınları ise sinir krizi geçirdi. Kızlarının öldürüldüğü haberini alır almaz olay yerine gelen öğretmen emeklisi baba İbrahim Coşkun (74) ile annesi emekli ebe Nefide Coşkun (65) gözyaşlarına boğuldu. Büyük şok yaşayan kardeş Osman Coşkun'ın feryatları ise yürek dağladı. Kardeşini çok sevdiğini dile getiren Osman Coşkun, arkadaşları ve akrabaları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

        MESAİ ARKADAŞLARI OLAY YERİNE GELDİ

        Cinayeti haber alan Kurtuluş ailesinin mesai arkadaşları Hastane Yöneticisi Dr. Nail Ündağ, Başhekim Dr. Mehmet Kurnaz ve Hastane Müdürü Hasan Gürbüz ile mesai arkadaşları polis ve akrabalarından bilgi almaya çalıştılar. Kurtuluş çiftinin yakınlarını ve ailesini teselli etmeye çalışan hastane yöneticileri de gözyaşlarına boğuldu.

        ADLİ TIP'A GÖNDERİLDİ

        Nazilli Cumhuriyet Savcısı'nın evde incelemesinin ardından kadın şiddetine kurban giden laborant teknisyeni Ayşegül Kurtuluş'un cansız bedeni İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.

        ŞİZOFREN DOKTOR TUTUKLANDI

        AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, aynı hastanede birlikte çalıştığı patoloji teknisyeni eşi 46 yaşındaki Ayşegül Kurtuluş'u banyoda, ekmek bıçağıyla 37 yerinden yaralayıp öldüren şizofreni hastası doktor 43 yaşındaki Hasan Kurtuluş, emniyetteki işlemlerinin ardından sevkedildiği adliyede tutuklandı. Hasan Kurtuluş'un tedavi sürecinde kullandığı ilaçları 15 gündür almadığı öğrenildi.

        Olay, dün saat 22.00 sıralarında, Ordu Caddesi üzerinde bulunan Manolya Apartmanı'nın üçüncü katında meydana geldi. Nazilli Devlet Hastanesi'nde görevli patoloji teknisyeni Ayşegül Kurtuluş, akşam yürüyüşü sonrası duş almak için banyoya girdi. Bir süre sonra ise aynı hastanede çalışan eşi biyokimya uzmanı doktor Hasan Kurtuluş, kendilerine hediye edilen ve misafir odasında bulunan paketteki kullanılmamış ekmek bıçağıyla eşi Ayşegül Kurtuluş'un peşinden içeri girdi.

        İddiaya göre Hasan Kurtuluş, defalarca savurduğu bıçakla Ayşegül Kurtuluş'u çoğunluğu göğüs bölgesi olmak üzere vücudunun 37 ayrı yerinden yaraladı. Ayşegül Kurtuluş'un küvette kanlar içinde hareketsiz kalması üzerine Hasan Kurtuluş, polisi arayarak, "Karımı öldürdüm gelin beni alın" dedi. İhbar üzerine olay yerine giden polis, Kurtuluş'u gözaltına alarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Suç aleti bıçağa da el konuldu. Evde yapılan inceleme sonrası Ayşegül Kurtuluş'un cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

        NEDEN YAPTIĞINI HATIRLAMIYORMUŞ

        Hasan Kurtuluş'un emniyetteki ifadesinde, "Eşim yürüyüşten geldi, duşa girdi. Bıçağı alarak peşinden girdim. Kaç sefer bıçağı savurduğumu ve neden yaptığımı hatırlamıyorum" dediği öğrenildi. Kurtuluş'un ayrıca tedavisi için kullandığı ilaçları15 gündür almadığını söylediği belirtildi. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen Hasan Kurtuluş tutuklandı.

        TÖREN DÜZENLENECEK

        Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 1991 yılından beri paranoid şizofreni tanısıyla tedavi gördüğü öğrenilen Hasan Kurtuluş ile Ayşegül Kurtuluş'un 2002 yılında evlendikleri ve çocuklarının olmadığı öğrenildi. Ayrıca çiftin, Hasan Kurtuluş'un sigara kullanması nedeniyle sık sık tartıştığı ileri sürüldü. Olay sırasında apartman sakinlerinin ise herhangi bir ses duymadıkları anlaşıldı. Ayşegül Kurtuluş için bugün görev yaptığı Nazilli Devlet Hastanesi'nde tören düzenleneceği belirtildi. Hastane Koordinatörü Nail Ündağ, "Böyle bir olayın yaşanması bizi üzüntüye boğdu. Her ikisi de sevilen personelimizdi. Çok üzgünüz" dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ