Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu'ndan istifa açıklaması, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk TV'de Türkiye'nin Nabzı Özel programında flaş açıklamalarda bulundu

        HT GAZETE

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü döneminde yakınlarını işe yerleştirdiği iddialarıyla ilgili “Sınavı kazanmadığı halde, yasalara aykırı işe alınan bir kişi göstersinler, özür diler, siyaseti bırakırım” diye konuştu

        SSK Genel Müdürlüğü döneminde bazı kişileri usulsüz işe başlattığı iddialarını yalanlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yasalara aykırı işe alınan bir kişi göstersinler, siyaseti bırakırım” dedi. Kılıçdaroğlu, dün kurmaylarıyla Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ’ın konuğu oldu. Tekdağ’ın Kılıçdaroğlu ve ekibine verdiği yemeğe Ciner Medya yöneticileri ve bazı köşe yazarları da katıldı. Yemeğin ardından Habertürk TV’de yayınlanan Türkiye’nin Nabzı Özel programına katılan CHP Lideri, Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtlayarak, özetle şunları söyledi:

        REKLAM

        ARİSTOKRAT DEĞİLİM: (Oğluyla ilgili iddialar) Ben kendimden önce örnek vereyim. Ben ortaokul öğrencisi iken Bingöl’de tuğlada çalıştım, keşke sigortasalardı beni. Benim çocuğum da çalıştı. Çocuğum sigortalıydı. Ondan önce Didim’de şezlong satıyordu, çalışıyordu. Ben aristokrat bir aileden gelmiş değilim. Benim çocuklarım çalıştı. Tek günahları sigortalı olmaları. Keşke önceden sigortalı olsalardı. Sigortalı olmak ayıp bir şey değil. SSK’da ilk kez ÖSS sınavını yapan genel müdür kimdir memur alımında, benim. İlk kez tarihinde sınav yaparken noteri çağırıp noterin huzurunda sınavı açtıran kimdir, benim. Hemşire okullarından mezun olan kızları sınavsız aldık.

        AÇIK VE NET SÖYLÜYORUM: Benim dönemimde (SSK Genel Müdürlüğü) sınavı kazanmadığı halde, yasalara aykırı, kurum kararı olmadan işe alınan bir kişi göstersinler, ben çıkıp genel müdürlüğüm dönemimle ilgili özür dileyeceğim. Genel başkan olarak da siyaseti bırakırım, bu kadar açık ve net söylüyorum. Ben onlar gibi değilim. Açık, net, samimiyim. Usulsüz atama veya akrabalarımı atadımsa niye ortaya çıkarmıyorlar? Hükümet bunlar değil mi?

        REKLAM

        BATUM’UN İHRACI: (Süheyl Batum’un komplo iddiaları) Ayrıntı vermesi lazım, hangi komplo süreci? Biz bir partiyiz. Türkiye’nin en eski ve köklü partilerinden birisiyiz. Bir kişi parti üyesi değilse bizi eleştirebilir ama parti üyesi olan birisi sokaktaki yurttaş kadar özgürce konuşamaz. Kurallara herkes uyacak. Biz bu disiplini sağlamaya çalışıyoruz. Süheyl Bey itiraz edebilir, yargıya gidebilir.

        MİT OPERASYONU: (“MİT CHP’ye operasyon yapacak” iddiası) MİT’te bir grubun doğrudan hükümetten aldığı talimatlarla CHP üzerinde çalıştığını biliyoruz. Elimize belge ve bilgi ulaşmamış olsa biz bunları söylemeyiz. Belgelerin bir kısmı zaten yayınlandı. Yayınlanan belgeler bizde de var. (Tarhan’ın ayrılmasının operasyonla ilgisi var mı?) Tahmin etmiyorum.

        Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, yöneticiler ve yazarlar, Kılıçdaroğlu ile CHP heyetini ağırladı. Kılıçdaroğlu daha sonra Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

        REKLAM

        "TÜRKİYE'DE GENEL AF ATMOSFERİ YOK"

        GENEL AF: (Genel affa destek olur musunuz?) Hükümet yetkilileri de açıkladılar, gündemde öyle bir konu yok. (Böyle bir şey olursa destekler misiniz?) Toplumsal uzlaşma olmadan hayır. Genel affın koşulları önemli. Türkiye’de genel affın atmosferi var mı? Öyle bir atmosfer yok.

        ÖCALAN’IN KİTABI: (Öcalan’ın kitabının yasaklanması) Biz kitaplarla ilgili yasakları doğru bulmayız. Kişiler kitap mı yazıyorlar, suç işlemediği sürece herhangi bir sorun yoktur. İsteyen alır okur, isteyen okumaz.

        DARBE MAĞDURUYUZ: (Başbakan’ın, “CHP darbeci” sözleri) Efendim bizi suçlamasının nedeni, “Mısır’da darbe oldu, oraya milletvekili gönderdiniz. O yüzden darbeci dedim” dedi. Sen Başbakan olarak büyükelçiyi gönderdin mi, gönderdin. Onlar reddetti mi, reddetti. O zaman asıl darbeci sensin. Darbe dolayısıyla partinin mal varlığına el konulan parti biziz. Genel başkanı, milletvekilleri hapse atılan biziz.

        REKLAM

        ÇANKAYA KÖŞKÜ: (Cumhurbaşkanı olursanız nerede oturursunuz?) Çankaya Köşkü. Neyi eksik, onurlu insanların oturacağı yerdir.

        BAYRAM YAPACAKLAR: (Dersim tartışmaları) Dersim niye gündeme geliyor? Ben Tuncelili olduğum için... Dersim yok olsa bayram yapacaklar. Çünkü Dersim’den milletvekili çıkaramıyorlar. Orada büyük trajediler yaşandı, insanlar hayatını kaybetti. Belgeler kimde bende mi, hayır bunlarda. Diliyorlarsa o dönem tek parti vardı. Büyük ölümlerin olduğu zaman kimdi Başbakan, Celal Bayar... Özür dilemesi gerekiyorsa tek parti olduğuna göre devlet çıkar özür diler...

        ÇÖZÜM SÜRECİ: Devlet meşru zeminde görüşmeler yapar, kimdir o? HDP’dir.

        ANADİLDE EĞİTİM: Çocuğun eğitimi konusunda siyasilerin karar üretmesi doğru değildir. Çocuğun üstün yararı bakımından eğitimle ilgili pedagoglar karar vermeli.

        HDP-CHP İTTİFAKI: Hayal mahsulü şeyler. Bağımsız olarak seçime gireceğiz, HDP’ye oy verenlerin bize oy vermesini isteriz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ