Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Panikten gaza gelmiş!

        Serdar KULAKSIZ /HT GAZETE

        İstanbul’da Gezi Pakı’ndaki eylemler sırasında basına ‘kırmızılı kadın’ olarak yansıyan Ceyda Sungur’un yüzüne biber gaz sıkarak görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle yargılanan polis memuru Fatih Zengin, İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. 2 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Zengin’in ilk kez katıldığı duruşmada Ceyda Sungur da bulundu.

        Zengin duruşmada, olayların büyümesi nedeniyle müdahale etmekte yetersiz kaldıklarını anlatarak, amirlerinin “sık sık” diye emir vermesi üzerine ortamdaki panik havasına kapılıp gaz sıktığını söyledi. Grubu dağıtmak için orantılı şekilde, görevi gereği gaz kullandığını savunan Zengin, “İlerlediğim sırada kalkanlı polislerin grubu uzaklaştırırken kamuoyunda kırmızılı kadın olarak simgeleşen Ceyda Sungur isimli bayan ve başka şahıslar yere düşmüş. Ben ilerlerken tam önümde aniden ayağa kalktı” dedi. Sungur ise “Sanığın elinde silah olsaydı. Ethem’i (Sarısülük) öldüren polis gibi beni de öldürebilirdi. Sanığın bu yönde savunmalarının geçerli olmayacağını düşünüyorum” dedi.

        Zengin’in gaz sıkması yönünde emir verdiği belirtilen Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli, komiser yardımcıları Zeki Bayrak ve Mesut Karabıyık’ın tanık olarak dinlenmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ